Het crossen door de woestijn is een van mijn leukste herinneringen aan de Verenigde Arabische Emiraten. Als je het mij vraagt is de woestijnsafari dan ook een must-do als je in Dubai of Abu Dhabi bent. Als je beide emiraten bezoekt, raad ik je aan om de excursie vanuit Abu Dhabi te doen. Simpelweg omdat er in Dubai veel te veel leuke dingen te doen zijn. In deze blog vertel ik je wat je kunt verwachten van de woestijnsafari en waarom deze excursie absoluut niet mag ontbreken tijdens je vakantie.

Rij jeeps in de woestijn.

Er zijn veel verschillende tours die je naar de woestijn brengen. De een is uitgebreider dan de ander. Je kunt zo afhankelijk van je budget en tijd een tour boeken. Zelf koos ik voor de middagsafari die in totaal ongeveer 7 uur duurde. Ik boekte de woestijnsafari vanuit het hotel en deze was inclusief ophaal -en terugbrengservice. Om 15.00 uur vertrokken we met een busje richting de woestijn. Toen we in de woestijn aankwamen stapten we over op een jeep met vierwielaandrijving.

Dune bashing woestijnsafari Dubai.

Dune Bashing door de woestijn

Het hoogtepunt van de woestijnsafari was toch wel het dune bashing. Dune bashing is op hoge snelheid snelheid crossen door de woestijn. De chauffeur racete steil naar beneden en maakte scherpe bochten tijdens het driften. Een geweldige ervaring die je echt een keer moet meemaken. Tijdens de rit gaat het er heftig aan toe dus vergeet uiteraard niet je gordel om te doen. In de auto zijn meerdere handgrepen geïnstalleerd waar je je ook aan kunt vasthouden. Het dune bashing duurde ongeveer 45 minuten.

Kamelen in de woestijn.

Kameel rijden en Sandboarden

Na de toffe woestijnsafari werden we afgezet in het woestijnkamp waar we even konden bijkomen van al de adrenaline. Het kamp was heel knus ingericht met lage tafeltjes en kussens op om te zitten. We werden verwelkomt met een verfrissende Arabische thee en zoete lekkernijen. Daarna kon je een ritje maken op een kameel en gaan sandboarden. Sandboarden kun je vergelijken met snowboarden alleen glijd je bij sandboarden niet door de sneeuw maar door het zand.

Diner in de woestijn.

Uitgebreid buffet in de woestijn

Van al die leuke activiteiten hadden we best trek gekregen. Na de magische zonsondergang in de woestijn was het tijd voor het diner. Er stond een uitgebreid buffet voor ons klaar met onder andere brood, salades, hummus, rijst, kebab en barbecue vlees. Het eten was heerlijk en je mocht zo vaak opscheppen als je wilde. Ik vond het een geweldige en unieke ervaring om midden in de woestijn te dineren.

Buikdans optreden in de woestijn.

Henna tattoo en Buikdansact

Na het diner kreeg je de mogelijkheid om een henna tattoo te laten zetten en op de foto te gaan in traditionele Arabische kleding. Ook stonden er meerdere waterpijpen klaar waar je gebruik van mocht maken. Als afsluiting van een bijzondere avond kregen we nog een optreden van een prachtige buikdanseres

Woestijn

Wat kost het?

Voor deze tour betaalde ik destijds in 2016 €47 p.p. Alle genoemde activiteiten waren hierbij inbegrepen en ook was het inclusief ophaal -en terugbrengservice vanuit het hotel. De prijs verschilt natuurlijk per aanbieder maar voor een soortgelijke excursie zul je tussen de €45 en €60 kwijt zijn. Er zijn ook goedkopere woestijnsafari’s maar vaak zijn dan niet alle activiteiten inbegrepen. De woestijnsafari is een van de populairste excursies in Dubai en Abu Dhabi. Ter plekke boeken is goedkoper maar als je er zeker van wilt zijn dat de tour niet is volgeboekt kun je dit ook van tevoren online doen.

Woestijnsafari Dubai

Praktische tips

Hoewel ik heb genoten van het dune bashing door de woestijn, was het fijner geweest als ik van tevoren een reistablet had ingenomen. De keren dat we met de auto steil naar beneden gingen draaide mijn maag 360 graden en werd ik kotsmisselijk. Dat ik helemaal achterin de auto zat speelde denk ik ook een grote rol. Gelukkig stopte we vlak daarna voor een korte pauze zodat ik kon bijkomen en daarna weer verder kon genieten van de rit. Nog een laatste tip voor de dames. Wil je graag mee kunnen doen met alle activiteiten? Draag dan liever een broek in plaats van een rok.

Dit was mijn review over de woestijnsafari die je kunt doen vanuit Dubai of Abu Dhabi.  Ik ben benieuwd of je na het lezen van dit artikel ook zo’n zin hebt gekregen om deze spannende excursie zelf te ervaren. Laat het me weten door een reactie achter te laten onderaan deze blogpost. Ik zie jullie reacties graag tegemoet!

Kamelen

 

 

Schrijf een reactie

Bewaren