Toen ik de foto’s zag, dacht ik dat er weer een nieuwe shopping mall in Dubai was geopend. Niet dus, want het in maart geopende Westfield Mall of the Netherlands staat gewoon in Leidschendam! Met maar liefst 117.000 vierkante meter is ’t het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland.

Winkelcentrum Mall of the NetherlandsRuim 200 winkels

Westfield Mall of the Netherlands staat op dezelfde plek waar vroeger winkelcentrum Leidsenhage stond. Leidsenhage was verouderd en toe aan een opfrisbeurt. Maar in plaats van een kleine renovatie werd het een 12 jaar durend project met een prijskaartje van maar liefst 630 miljoen euro. Het vernieuwde winkelcomplex telt ruim 200 winkels, een indoor foodhall, en zelfs een bioscoop.

Naast bekende winkels zoals Zara, JD Sports en Rituals zijn er ook een aantal premium retailers gevestigd in de shopping mall, zoals Nijntje, Victoria Secret en Haribo. Bekijk hier alle winkels en eetgelegenheden.

Nijntje Westfield Mall of the Netherlands

kkec

Neem tijdens je bezoek aan de shopping mall ook een kijkje in The Gallery. Hier vind je telkens weer nieuwe concept stores: van hippe merken tot meubelmakers en van barbershops tot lokale ontwerpers.
The Gallery - Westfield Mall of the NetherlandsWaffle Island

Next level shoppen

Shoppen kan je overal, maar winkelen in Westfield Mall of the Netherlands is een belevenis. Hier ga je niet heen als je even snel iets nodig hebt, maar echt om een dagje ouderwets te shoppen. Het winkelcentrum is groot, heeft veel lichtinval en straalt één en al luxe uit. Tussen de winkels vind je verschillende pop-ups waar je een snack of iets te drinken kunt kopen. Elke winkel heeft een eigen look, maar tegelijkertijd vormt alles een mooi geheel.
Madame Cocoskruiden

Westfield Mall of the Netherlands

Indoor Foodhall ‘Fresh’

Trek gekregen van al dat geshop? Indoor foodhall ‘Fresh’ got you covered. De versmarkt combineert smaken van over de hele wereld. Indiaas, Grieks, Indonesisch, Portugees en ga zo maar door. Mijn favoriet en dikke aanrader: de Indiase wrap met lamsvlees van Baahu Tandoori & Curries. Geloof mij, die wil je proeven!

Spices of Marrakech

Fresh

Praktische informatie Westfield Mall of the Netherlands

  • Westfield Mall of the Netherlands is dagelijks geopend tot 20.00 uur, behalve op zondag. Dan is het winkelcomplex open tot 18.00 uur. Op feestdagen gelden er aangepaste openingstijden of kan het zijn dat de shopping mall zelfs helemaal gesloten is. Kijk hier voor alle openingstijden.
  • Er zijn voldoende toiletten aanwezig in het winkelcentrum. Toegang tot de toiletten is gratis.
  • Ook parkeren is gratis en er zijn 4000 parkeerplekken.
  • De shopping mall is daarnaast goed te bereiken met het openbaar vervoer. De tram stopt precies voor het winkelcentrum.

Tramhalte Westfield Mall of the NetherlandsWestfield Mall of the NetherlandsCoronamaatregelen Westfield Mall of the Netherlands

In het winkelcomplex is het dragen van een mondkapje verplicht, zijn alle zitplekken afgeschermd en gelden er looproutes. Winkelen kan weer zonder afspraak, maar er geldt wel een maximum aantal klanten per winkel. Hierdoor kan het zijn dat je soms even in de rij moet wachten. Op de druktemeter zie je wanneer het rustig is in het winkelcentrum en welke tijdstippen je liever kunt vermijden. Eten en drinken mag tijdelijk alleen buiten het winkelcomplex. Tegenover de shopping mall heb je een parkje waar je kunt zitten.

Heb jij Westfield Mall of the Netherlands al bezocht? Zo ja, wat vond je ervan?

Westfield Mall of the Netherlands

Schrijf een reactie

19 − 6 =

Bewaren