Reizen is geweldig, maar het gaat niet altijd over rozen. Helaas maak je soms ook vervelende ervaringen mee op reis. Je kan bijvoorbeeld ziek worden, het vliegtuig missen, of je paspoort kwijtraken. Hartstikke rot natuurlijk, maar 9 van de 10 keer komt het gelukkig altijd weer goed. Bovendien maken die nare ervaringen op reis je absoluut sterker en zelfverzekerder. Ik kan het beamen en zo een paar vervelende ervaringen bedenken die ik heb meegemaakt op reis.
In deze blog deel ik er vijf met je. Lees je mee?

1. Allergische reactie op insectenbeet in Italië

Sommige mensen worden nu eenmaal vaker gestoken door insecten dan anderen. En laat ik daar nu net één van de gelukkigen van zijn. Hoewel ik me voor de schemering meestal netjes insmeer met DEET, ben ik ’s avonds toch minstens een paar insectenbeten rijker. Maar die keer in Italië, was wel even anders..

Slenteren door de straten van Florence.

Onderweg in de trein van Florence terug naar Venetië, begon mijn rechtervoet onwijs te jeuken. Toen de zwelling maar bleef toenemen, is mijn man in de trein gaan rondvragen of er een dokter aanwezig was. Al snel meldde zich een verpleegster. Ze sprak alleen Italiaans maar aan haar blik te zien was er duidelijk iets mis. Er verzamelden zich steeds meer mensen om mijn heen. Na een omroep van de conducteur meldde zich gelukkig toch een dokter. Hij stelde vast dat het om een allergische reactie op een insectenbeet ging en gaf het advies om cortisonezalf te kopen. Na een paar dagen smeren zakte de jeuk en daarna nam ook de zwelling af. Maar het was wel echt even schrikken!

Accommodatie Oostenrijk last minute gecanceld - Vervelende ervaringen op reis.

2. Accommodatie in Oostenrijk last minute gecanceld

Vorig jaar maakte mijn man en ik voor het eerst een roadtrip samen. In drie weken tijd ontdekten we de mooiste plekjes in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ons verblijf regelden we steeds een paar dagen voor vertrek. Onderweg naar Oostenrijk kreeg ik rond 19.00 uur een sms dat er een ‘foutje’ was gemaakt in de boeking en dat alle kamers vol zaten! Ik kan je vertellen dat ik op dat moment behoorlijk in de stress schoot. We moesten voor diezelfde avond op zoek naar een verblijf voor in ieder geval de komende twee nachten. Kan het nóg erger? Jazeker! We reden namelijk nog door Zwitserland en hadden daar geen internet. Meteen wanneer we Liechtenstein voorbij reden ging ik op zoek naar een accommodatie. Ik vond een appartement waar je tot laat kon inchecken en waar we de komende twee nachten konden slapen. Wat bleek? Het was een ontzettend fijn appartement gelegen in een prachtige omgeving. Een geluk bij een ongeluk dus.

Reizen met de bus in India - Vervelende ervaringen op reis

3. Gedropt op de snelweg in India

Als je in India bent tijdens het Holi festival, dan wil je natuurlijk wel weten waar je dit het beste kunt vieren. Tijdens mijn rondreis door India vroeg ik het aan verschillende locals. Volgens hen was er tijdens Holi maar één plek in India waar je echt moest zijn, namelijk in Mathura. Vanuit Delhi reisden we met de bus naar Mathura waar we na een paar uur werden gedropt: midden op de snelweg! Het was zonder twijfel de spannendste busrit die ik ooit heb meegemaakt. Lees hier hoe het afliep.

Uitzicht over Parijs vanaf Montmartre heuevel.

4. Bestolen in Parijs

Ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan toen ik erachter kwam dat ik was bestolen! Nooit verwacht dat mij dit zou overkomen. Ik houd mijn spullen namelijk altijd heel goed in de gaten. Nou ja, bijna altijd dan. Blijkbaar was ik op een avond in Montmartre toch even afgeleid. Ik heb een sterk vermoeden wanneer de zakkenroller zijn kans zag om mijn portemonnee uit mijn tas te vissen. Alleen was het tegen de tijd dat ik doorhad dat ik bestolen was, helaas al te laat. Gelukkig zat er niet veel meer in dan wat kleingeld, kaartjes voor het openbaar vervoer en een paar pasjes. Vooral vanwege de pasjes heb ik diezelfde avond daarom wel aangifte gedaan op het politiebureau. Niet bepaald hoe ik mijn laatste avond in Parijs had voorgesteld!

Selfie met Indonesische meisjes in de Borobudur tempel.

5. Achtervolgd bij de Prambanan tempel op Java

Een uitstapje naar de Prambanan tempel op Java, eindigde voor mij iets té spannend. Vanuit Yogyakarta was het ongeveer een uurtje met de bus. Tegen de tijd dat we het tempelcomplex weer uitliepen, was het al bijna donker. Onderweg terug naar de bushalte kregen wij het gevoel achtervolgd te worden door twee mannen. Zou het toeval zijn? Om daarachter te komen besloten we steeds een andere weg in te slaan. Toen de mannen pal achter ons bleven lopen, werd ons vermoeden bevestigd. Het enige wat we op dat moment dachten was: we moeten zo snel mogelijk de bus in!

Toen we bij de bushalte aankwamen stond de bus op het punt van vertrekken. We konden nog net op tijd instappen. Wij niet alleen, ook de mannen die ons achtervolgden waren ingestapt. You got to be kidding me! Wij stonden in het midden van de bus en zij gingen achterin zitten. Al snel werd er een groepje gevormd met nog drie mannen. Met z’n allen keken ze ons aan en wezen ze naar onze tassen. Toen er een plekje vrijkwam naast de buschauffeur twijfelden we daarom geen moment en zijn we daar meteen gaan zitten. Hoewel dat wel iets veiliger voelde, bleef het toch spannend. Godzijdank stapten de mannen vlak voor onze halte de bus uit. Doodeng vond ik het, maar gelukkig is het goed afgelopen!

Welke vervelende ervaringen heb jij meegemaakt op reis?

13 Reacties

 1. Vervelendste was dat ik door een val in Lapland tijdens een trekking in een Noors ziekenhuis ben beland met heel wat verwondingen

 2. Ik zit nu te denken, ik heb vele lange reizen gemakt ( een jaar, zes maanden en zeven maanden) en de vele vakanties maar echt nare dingen heb ik niet meegemaakt, ja mijn lens kwijt ( en ik zie niks zonder lenzen door een oogziekte) maar dan had Mike gelukkig altijd wel een reserve bij. Hier eigenlijk geen rare nare dingen naast misschien dat iets ( eenplek, camping of huisje) tegenviel.

  • Hi Lodi, wat ontzettend gaaf dat je zulke lange reizen hebt gemaakt. Fijn dat alles op reis altijd is goed gegaan en je geen nare ervaringen hebt gehad. Behalve dat van je lens dan. Dat lijkt me wel heel vervelend! Gelukkig had je partner een reserve bij. Groetjes Sherana

  • Ahh wat ontzettend naar! Hoop niet dat het jullie vakantie verpest heeft (al kan ik me dat wel voorstellen) en dat jullie ondanks de aparte huisjes in verschillende parken toch nog een beetje samen hebben kunnen zijn.

 3. Hoi Sherena, ik kan me er volledig in vinden. Zeker als je een eerste keer totaal ter goedertrouw opgelicht wordt is het erna zeer balen en een wrang gevoel !

  Heb dit zelf ook al spijtig genoeg ondervonden.

 4. De allergische reactie is wel schrikken zeg! Ik ben in Thailand ook eens langs de snelweg gedropt. Gek genoeg kwam er al snel een andere truc langs de me meteen weer mee wilde nemen waar ik heen moest. Maar anders sta je daar maar mooi te kijken. Leuk dat je ook tijdens holi in India was.

 5. Pfff dat zijn wel spannende momenten tijdens het reizen. Vooral die achtervolging lijkt me best eng. Mazzel dat er een plekje vrij kwam naast de buschauffeur.

 6. Ik mag het afkloppen we hebben veel reizen gemaakt en gelukkig geen echte zware nare ervaringen

 7. Gelukkig nog nooit erge dingen meegemaakt op reis. Ziek worden lijkt me het meest vreselijke. Of inderdaad nergens kunnen slapen.

Schrijf een reactie

negentien − twaalf =

Bewaren