Heb jij binnenkort een stedentrip naar Dubai op de planning staan? Overweeg dan zeker om een uitstapje naar het naastgelegen emiraat Abu Dhabi te maken. Abu Dhabi is de hoofdstad van Verenigde Arabische Emiraten en ligt op 140 kilometer van Dubai. De stad heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de beroemde Sheikh Zayed moskee. Je kunt op verschillende manieren van Dubai naar Abu Dhabi te reizen. In dit artikel bespreek ik 5 mogelijkheden zodat jij straks kunt bepalen welke voor jou de beste is.

Binnenplaats Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi.

1. Taxi

De snelste en gemakkelijkste manier om van Dubai naar Abu Dhabi te reizen is per taxi. Geen geregel vooraf en binnen 1,5 uur ben je in Abu Dhabi. Een enkele rit kost je ongeveer €60 – €80. Daarmee is het ook meteen een van de duurste opties om van Dubai naar Abu Dhabi te reizen. Wanneer je met een groep vrienden reist kan de taxi toch interessant zijn aangezien jullie de kosten dan kunnen delen. Het voordeel van het reizen met de taxi is dat het snel is en dat je niets vooraf hoeft te regelen. Het nadeel is dat het een van de duurste opties is om van Dubai naar Abu Dhabi te reizen.

2. Huurauto

Als je dan toch met een groep vrienden op vakantie bent is een auto huren natuurlijk veel leuker. Een auto huur je al vanaf €20 per dag in Dubai. Ook aan benzine zal je niet veel kwijt zijn aangezien het er spotgoedkoop is. Een volle tank in Dubai kost je ongeveer €25. Het voordeel van een huurauto is dat je veel flexibeler bent. Het nadeel is dat je een huurauto vooraf moet reserveren en dat je een eigen risico betaalt bij diefstal of schade aan de auto.

3. Georganiseerde busreis

Ontmoet jij graag nieuwe mensen en wil je dat alles tot in de puntjes verzorgd is tijdens jouw reis? Dan is een georganiseerde busreis misschien de beste optie voor jou. Er zijn verschillende aanbieders die busreizen organiseren. Ik vond deze deal waarbij ook een rondleiding langs de highlights van Abu Dhabi is inbegrepen. Het voordeel van een georganiseerde busreis is dat je zorgeloos kunt genieten omdat alles voor je geregeld is. Het nadeel is dat je gebonden bent aan de planning van de organisatie waarmee je reist.

Abu Dhabi bus station

4. Bus

De goedkoopste optie is om op eigen initiatief met de bus naar Abu Dhabi te reizen. Een enkele reis kost je 25 dirham wat omgerekend nog geen €6 is. In ongeveer 2,5 uur brengt een touringbus, voorzien van voldoende beenruimte en airconditioning, je naar het centrale busstation van Abu Dhabi. Voorwaarde voor het reizen met de bus is dat je moet inchecken met je Nol Card. De Nol Card is de ov-chipkaart van Dubai. Grote kans dat je deze kaart al hebt wanneer je al een aantal dagen door Dubai reist met het openbaar vervoer.

Met de Nol Card van Dubai naar Abu Dhabi reizen.

Het voordeel van het reizen met de bus is dat het de goedkoopste optie is. De bussen rijden gemiddeld om de 20 minuten en er zijn twee opstapplaatsen. De eerste is het Al Ghubaiba busstation. Deze ligt in het oude gedeelte van Dubai en vanaf hier kun je bus E100 nemen. Het busstation IBN Battuta ligt wat verder uit het centrum en hier stopt bus E101 richting Abu Dhabi.

Het nadeel van het reizen met de bus is dat je vanaf het centrale busstation in Abu Dhabi zelf verder moet reizen naar de verschillende bezienswaardigheden in Abu Dhabi. Ook moet je in het bezit zijn van een Nol Card. Jammer genoeg is de Nol Card niet geldig in de bussen in Abu Dhabi.

5. Vliegtuig

Tot slot bestaat er nog de mogelijkheid om met het vliegtuig te reizen. Je zou denken dat dit vanwege de korte afstand goedkoop zou zijn maar niets is minder waar. Voor zover ik kon zien gaan er geen directe vluchten van Dubai naar Abu Dhabi en betaal je hier al snel een paar honderd euro voor. Het voordeel van het reizen met het vliegtuig is dat het comfortabel is en dat je geen last hebt van het verkeer. Het nadeel is dat het vele malen duurder is en dat je vanwege de overstap lang onderweg bent.

De optie waarvoor ik heb gekozen..

Zelf koos ik ervoor om met de bus naar Abu Dhabi te reizen. Ik verbleef er in totaal drie nachten dus ik had voldoende tijd om het emiraat te verkennen. Als ik er maar voor een dagje heen zou gaan had ik waarschijnlijk gekozen voor een huurauto. Vooral ook omdat Abu Dhabi geen metronetwerk heeft en je er met de bus toch vaak wat langer over doet. Met een huurauto rijd je gemakkelijk naar de verschillende bezienswaardigheden in Abu Dhabi.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een goede keuze hebt kunnen maken wat voor jou de beste manier is om van Dubai naar Abu Dhabi te reizen. Voor welke optie zou jij kiezen?

Kamelen in de woestijn.

Schrijf een reactie

Bewaren