Woensdag reisde ik af naar Utrecht voor de Vakdag van de Vakantiebeurs. Het was een geslaagde dag en het leek me leuk om hier een verslagje van te delen. 

Persoonlijke badge Sherana Kishun

Wat is de Vakantiebeurs Vakdag?

Ieder jaar wordt het grootste reisevenement van Nederland afgetrapt met de Vakantiebeurs Vakdag. Deze dag is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de reisbranche. Reisagenten, journalisten, marketeers, maar ook bloggers en influencers zijn van harte welkom.

Sunnycars Smoothie

Bij binnenkomst ontving iedereen een persoonlijke badge en een handige keycord. Hoofdsponsor Sunny Cars verzorgden samen met Airtrade een ontbijtje voor de vakbezoekers. Ik startte de Vakantiebeurs Vakdag met een kop koffie, een croissantje en een heerlijke mango-spinazie-appel smoothie. De smoothies werden bereid in de kofferbak van een oldtimer Mini die was omgetoverd tot smoothiebar. Te schattig!

Djoser stand Vakantiebeurs

Kennissessies en netwerken

Na de Grand Opening door de burgemeester van Utrecht sloot ik me aan bij een kennissessie over affiliate marketing in de reisindustrie. De lezing werd gegeven door Ingmar Bruinsma, founder van TicketSpy en TravelClown. Daarna was het tijd om in gesprek te gaan met de standhouders. Iets wat ik in eerste instantie best spannend vond maar uiteindelijk hartstikke meeviel. Na een paar gesprekken merkte ik dat ik het steeds leuker begon te vinden en dat het makkelijker werd om op iemand af te stappen. Dit leverde interessante gesprekken op en ik heb heel wat visitekaartjes kunnen uitwisselen.

Visit Greece stand Vakantiebeurs

Borrelen en collega bloggers ontmoeten

Om 16.00 uur was ik uitgenodigd voor de borrel van Visit Greece. Vorig jaar was ik met Visit Greece op persreis voor de campagne I Love Griekenland en woensdag werd de afronding van deze campagne gevierd. 100 bloggers bezochten voor deze campagne de 100 mooiste plekken in Griekenland. Van iedere blogger hing er een foto van de bestemming in de stand en sommige waren daarnaast ook nog uitvergroot. Heel gaaf om je foto inclusief naam en blognaam hier terug te zien. Tijdens de borrel kwam ik ook andere reisbloggers tegen die hadden meegewerkt aan de campagne. Ik vond het heel leuk om ze te ontmoeten en gezellig even te kletsen.

Danseres

Vakantiebeurs Vakdag feest

De Vakantiebeurs Vakdag werd afgesloten met het Vakdag feest. Met een hapje, drankje en een dansje werd de 50e verjaardag van de Vakantiebeurs grootser gevierd dan ooit. Ik ben even blijven hangen maar vond het daarna wel welletjes geweest. Het was een geslaagde dag vol leuke ontmoetingen, interessante kennissessies en fijne gesprekken. Daarbij heb ik ook bergen reisinspiratie opgedaan en genoten van alle creatieve stands, prachtige dansoptredens en lekkere hapjes. Ik kijk alweer uit naar de volgende editie!

Dansoptreden Sri Lanka

De Vakantiebeurs bezoeken

Wil je ook graag zelf de sfeer beleven, reisinspiratie opdoen of gewoon gezellig een dagje uit? De Vakantiebeurs is sinds donderdag geopend voor het grote publiek en je kunt deze nog het hele weekend bezoeken. Tickets koop je vooraf  online of aan de kassa.

Mocht je de Vakantiebeurs Vakdag gemist hebben, bekijk dan dit overzicht met andere evenementen die wellicht interessant zijn voor je. Onderin in de blog vind je ook een gave winactie waarmee je kans maakt op je eigen set visitekaartjes. Je kunt nog tot volgende woensdag meedoen met de winactie. Succes!

Vakantiebeurs Vakdag 2020

15 Reacties

  1. Ik ben jaren geleden een keer naar de vakantiebeurs geweest, maar nu met internet doe ik alles zelf. Ik weet dus niet wat nu nog de toegevoegde waarde is van naar de vakantiebeurs gaan.

    • Hoi Henk, ik snap je helemaal. Ik plan mijn reisjes ook altijd zelf online maar op de Vakantiebeurs ontdek je bestemmingen waar je misschien nooit aan had gedacht. Je doet bomvol reisinspiratie in een ongedwongen sfeer. Daarnaast maken de leuke optredens en interessante kennissessie het tot een gezellig dagje uit.

  2. Ik ga niet zo vaak op reis dus zo een beurs zou niks voor mij zijn. Maar als je graag op vakantie gaat lijkt het me een super leuke beurs om naar toe te gaan

    • Hoi Melanie, ook als je niet zo vaak reist is de Vakantiebeurs een aanrader. Misschien is het dan zelfs nog wel leuker omdat je een dagje op wereldreis gaat in eigen land.

  3. zal je eerlijk zeggen ben nog nooit op een vakantiebeurs geweest! ik mag ook niet reizen dus mss komt het daar wel door maar het ziet er wel gezellig uit 😀

  4. Wat leuk dat je daar geweest bent! Ik woon vlakbij de jaarbeurs en zag me een ópkomst, haha – ik was blij dat ik me niet in die menigte hoefde te proppen, maar met nog-te-maken vakantieplannen was ik stiekem wel benieuwd..

Schrijf een reactie

Bewaren