Paars, geel, oranje, roze, wit, rood. De tulpen in Nederland komen voor in bijna alle kleuren van de regenboog! Nederland heeft duizenden hectares aan tulpenvelden. De wereldberoemde bloemenvelden in de Bollenstreek – rondom Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout – trekken jaarlijks het meeste bekijks. Minder bekend maar zeker niet minder mooi, zijn de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee. Op een half uurtje rijden van Rotterdam. In deze blog lees je al mijn tips voor een bezoek aan de tulpenvelden op het Zuid-Hollandse eiland.

Verliefd koppel dansend tussen de tulpenvelden.

witte tulpen

Rode bollenvelden Nederland

De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee zijn nog redelijk onontdekt. Je kunt hier met gemak een foto maken met de tulpenvelden, zonder dat er andere mensen in beeld komen. In de omgeving staan veel windmolens wat mooie Hollandse plaatjes oplevert.

Vrouw tussen rode tulpen

Witte tulpenveld met windmolens op de achtergrond.

De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee zijn privéterrein

Je kunt de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee gratis bewonderen maar besef wel dat het om privéterrein gaat. Pas daarom goed op dat je de tulpen niet beschadigt en vraag netjes toestemming aan de boer als je zijn bloemenvelden wilt betreden voor een foto. Het plukken van de tulpen is uiterst verboden! Wil je toch graag een bosje tulpen meenemen naar huis? Bezoek dan een van de pluktuinen op het eiland, zoals deze pluktuin in Ouddorp.

Donkerroze tulpen met witte rand.

Waar liggen de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee?

De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee liggen verspreid over het eiland. Maar de meeste bloemenvelden vind je in Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge, Middelharnis en Dirksland. Het leukste is om naar één van de dorpen toe te rijden en van daaruit met de auto of fiets op zoek te gaan naar de mooiste bollenvelden op het eiland. Je ziet de kleurrijke velden al van een afstand dus je kunt ze haast niet missen.

Een gele tulp tussen de paarse tulpen

Roze tulpenvelden op Goeree-Overflakkee

Tijdens het rijden ben ik verschillende tulpenvelden tegengekomen en van de mooiste heb ik de locaties opgeschreven. Wil je niet hoeven zoeken en liever een adres voor in je navigatie? Navigeer dan naar één van de onderstaande straatnamen en rijd meteen door naar de tulpenvelden:

  • Langeweg, Oude-Tonge
  • Oudelandsedijk, Dirksland
  • Zuidelijke Randweg, Middelharnis

Koppel op de foto tussen de tulpenvelden

Een rode tulp tussen paarse tulpen

Vrouw tussen paarse tulpenvelden

Beste tijd om de tulpenvelden te bezoeken

De tulpentijd in Nederland loopt van half april tot half mei. Eind april zijn de tulpen vaak op hun mooist. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de bloeiperiode jaarlijks iets afwijken. Zo kwam de bloei van de tulpen dit jaar iets later op gang vanwege de lage temperaturen.

Wanneer ga jij de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee bezoeken?

Tulpenvelden op Goeree Overflakkee

Schrijf een reactie

Bewaren