Ik ben echt gek op food markten. De hele middag kraampjes afstruinen op zoek naar de apartste gerechten. Ik houd ervan! Tuurlijk eet ik ook graag in restaurants, maar de ambiance op een foodmarkt is toch net iets leuker. Een van de redenen waarom ik graag naar Londen ga, is ook vanwege de leuke food markten. Je kunt er goedkoop eten en je vindt er gerechten van over de hele wereld. Zo is er altijd wel voor ieder wat wils. In deze blog deel ik mijn top 5 leukste food markten in Londen.

Vegan burgers Borough Market Top 5 leukste food markten in Londen.Fudge Borough Market Top 5 leukste food markten in Londen.

1. Borough Market

Vlakbij de London Bridge vind je de oudste food markt in Londen: de Borough Market. Als je van lekker eten houdt kun je deze bekende food markt gewoon niet overslaan. Voor nog geen €7,50 scoor je hier al een volledige maaltijd. Toch vind ik het zelf veel leuker om meerdere kleine snacks te proeven bij verschillende kraampjes.

Adres: 8 Southwark Street, SE1 1TL
Metro: London Bridge

Dimsum en cheesecake Sunday Upmarket Top 5 leukste food markten in Londen.Sunday Upmarket Top 5 leukste food markten in Londen.Poffertjes met topping Sunday Upmarket Top 5 leukste food markten in Londen.

2. Sunday Upmarket

Ben je op een zondag in Londen? Ga dan zeker lunchen in de Sunday Upmarket. Deze overdekte food markt vind je in de gezellige wijk Shoreditch. Loop eerst een rondje voor je iets besteld want je hebt hier zoveel keuze! Van Chinese dim sum tot Italiaanse cannoli en van Thaise curry’s tot goedgevulde Mexicaanse burrito’s. Ook hebben ze hier deze poffertjes belegd met allerlei feestelijke toppings!

Adres: 91 Brick Lane, London, E1 6QL
Metro: Shoreditch High Street

Brick Lane market Top 5 leukste food markten in Londen.

Chips op een stokje.

3. Brick Lane Market

Nog een leuke food markt in de wijk Shoreditch is de Brick Lane Market. In tegenstelling tot de Sunday Upmarket is de Brick Lane Market een openlucht food markt. Ook hier stallen tientallen verkopers iedere zondagochtend hun kraampjes uit om vervolgens de lekkerste gerechten te verkopen. De Brick Lane Market is op zondagmidag the place to be in Shoreditch. Behalve dat je er heerlijk kunt eten, is de sfeer op de Brick Lane Market altijd goed en geniet je tussendoor van de meest talentvolle straatartiesten.

Adres: 91 Brick Ln, Spitalfields, London E1 6QR
Metro: Shoreditch High Street

Camden market Top 5 leukste food markten in Londen.

4. Camden Lock Market

De Camden Lock Market bezoek je het beste bij mooi weer. De openlucht markt grenst aan het water en ook hier worden weer verschillende keukens vertegenwoordigt. Het leuke is dat als je langs loopt je bijna overal wordt gevraagd om te proeven. Maar kijk uit, voor je het weet zit je vol. Haha!

Adres: Camden Lock Place, NW1 8AF
Metro: Camden Town

Hapjes Portobello Road Market.

5. Portobello Road Market

Iedere zaterdag staat de wijk Notting Hill in het teken van de Portobello Road Market. Hoewel dit niet echt een food markt is maar een antiekmarkt vind je er wel vele kraampjes waar je lekker kunt eten. Tip: Voor de perfecte Instagram foto koop je op een zonnige dag een smoothie geserveerd in een uitgeholde ananas.

Adres: 306 Portobello Rd, London W10 5TA
Metro: Ladbroke Grove Station

Dit was mijn top 5 van leukste food markten in Londen. Welke food markten in Londen ontbreken er volgens jou nog op dit lijstje? Laat het me weten in de comments!

Schrijf een reactie

Bewaren