Dubai staat erom bekend altijd de beste te willen zijn. Hoe kan het dan ook anders dat het hoogste gebouw ter wereld zich hier bevindt: de Burj Khalifa. Met zijn 828 meter hoogte verdedigt de Burj Khalifa al ruim negen jaar de titel van hoogste gebouw van de wereld. Het is daarom ook bijna onmogelijk om Dubai te verlaten zonder ook maar een glimp van deze wolkenkrabber te hebben gezien. Nog leuker is om de Burj Khalifa te beleven vanaf een van de drie observatieplatformen ‘At the Top’. Zonder twijfel de populairste attractie van Dubai.

Burj Khalifa hoogste gebouw ter wereld.Twee jaar geleden bezocht ik de Burj Khalifa vanaf de 124e en 125e verdieping. Ik was er al vroeg zodat ik het gebouw eerst nog even goed van buitenaf kon bewonderen. Wat was ie hoog zeg! Niet normaal. Rond 16.30 uur stapte ik in ’s werelds snelste lift die in 1 minuut naar de 125e verdieping schoot. Kun je je voorstellen dat je in 60 seconden ineens op 452 meter hoogte staat? Het ging zo snel dat m’n oren zelfs dicht klapten.

Eenmaal boven heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over Dubai. Je moet wel geluk hebben met het weer. Als het regent, mistig is of als er veel zand in de lucht hangt kun je namelijk minder zien. Het leukste aan At the Top vond ik om de fonteinshow van bovenaf te zien. In Dubai vindt iedere avond vanaf 18.00 uur de beroemde fonteinshow plaats. Hierbij “dansen” de fonteinen op zowel westerse als Arabische muziek. Wil jij de fonteinshow ook graag zien vanaf de Burj Khalifa? Plan je bezoek aan At the Top dan in rond zonsondergang.

Uitzicht op Dubai fontein vanaf Burj Khalifa.

Koop je ticket vooraf online

Ik zou je aanraden om je tickets vooraf online te kopen. Dit is namelijk veel goedkoper dan als je dit ter plekke doet en daarnaast ben je er dan ook zeker van dat jouw gewenste tijdslot nog beschikbaar is. Rond zonsondergang is altijd een populair tijdstip dus deze plekjes zijn meestal als eerste uitverkocht. Boek daarom ruim van tevoren je ticket via de website van Tiqets. De tickets rond zonsondergang zijn helaas wel duurder dan in de ochtend en aan het begin van de middag. Wel heb je tijdens zonsondergang natuurlijk the best of both worlds en kun je ook de beroemde fonteinshow van bovenaf bekijken.

Uitzicht op Dubai fontein vanaf Burj Khalifa.

Wachtrijen

Toen ik de Burj Khalifa bezocht kon ik gelukkig meteen doorlopen nadat ik door de veiligheidscontroles heen was. Gelukkig duurde dit maar een paar minuten en dat terwijl ik geen skip the line ticket had. Hoe druk het is hangt denk ik echt van de dag en de periode waarin je de Burj Khalifa bezoekt. Ook spelen de weersomstandigheden een rol. Over het algemeen geldt dat het in de weekenden en tijdens de schoolvakanties vaak drukker is.

Uitzicht over Dubai vanaf Burj Khalifa.

Wegen in Dubai.

Hoe kom je er?

Je kunt natuurlijk de taxi nemen maar sneller is om de rode metrolijn te pakken naar Burj Khalifa/Dubai Mall Metro Station. De Dubai Mall is echt mega groot. Het is niet voor niets het grootste winkelcentrum van de wereld! Houdt er daarom rekening mee dat het nog ongeveer 15-20 minuten lopen is naar de ingang van de Burj Khalifa die zich bevindt op de Lower Ground level (begane grond).

Goed om te weten

Vergeet niet om je paspoort mee te nemen, hier kan namelijk om worden gevraagd. Tassen en koffers mogen niet mee naar boven en het is verstandig om minstens een kwartier van tevoren al aanwezig te zijn. Je kunt je ticket laten zien vanaf je smartphone en op vertoon van je Tiqets ticket krijg je 10% korting in de souvenirwinkel.

Staat At the Top nog op jouw bucketlist?

Burj Khalifa 's avonds verlicht.

Schrijf een reactie

Bewaren