Begin dit jaar had ik mezelf voorgenomen om meer te gaan reizen. 2018 was een prachtig reisjaar waarin ik maar liefst zes keer ben weg geweest. In deze blog blik ik terug op alle mooie reizen die ik dit jaar heb gemaakt.

Uitzicht op Praag

Praag – April 2018

De eerste reis die dit jaar op de planning stond was een stedentrip naar Praag. Ik had al veel goeds over Praag gehoord dus ik was heel benieuwd om deze stad eens zelf te ervaren. Ik bezocht de Praagse burcht, ontdekte het uitgaansleven en at voor het eerst een traditionele trdelnik. Praag is een gezellige stad waar genoeg te doen valt. Naast de vele bezienswaardigheden en parken heeft de stad ook genoeg bars en clubs waar je goed kunt uitgaan.

Spaans eten paella en patat met kuiken.

Barcelona – Mei 2018

Nooit eerder heb ik op vakantie zo lekker gegeten als in Barcelona. Empenadas, pinchos, paella, patatas bravas.. ik krijg opnieuw watertanden als ik eraan terugdenk. Behalve dat ik in Barcelona heb genoten van het Spaanse eten, heb ik ook veel plezier beleefd aan het mooie strand en de fietstocht die ik maakte langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Dat laatste kan ik iedereen echt van harte aanraden. Huur zelf een fiets rijd langs de mooiste plekjes in Barcelona.

Blije vrouw op Times Square in New York.

New York – Juni 2018

New York. De stad die al lange tijd héél hoog op mijn lijstje stond. Alles wat ik tot nu toe alleen kende van televisie zou ik eindelijk met mijn eigen ogen gaan zien. Mijn vakantie in New York was geweldig, bijna onwerkelijk. Vooral Times Square en het 9/11 museum hebben grote indruk op mij gemaakt. Iedere keer als ik een film of serie kijk die zich afspeelt in New York roep ik weer “hey, daar liep ik!” of “ik wil terug!” Stiekem kan ik ook niet wachten om weer een vliegticket naar New York te boeken. Eén ding is in ieder geval zeker, dit was niet mijn laatste keer in New York.

Notting Hill in Londen.

Londen – Augustus 2018

In augustus bezocht ik Londen met een georganiseerde busreis. Op donderdagavond stapte ik op de bus en op zondagmiddag keerde ik weer terug naar Nederland. Deze optie om naar Londen te reizen zou ik je sterk afraden omdat het een zeer vermoeiende (en lange!) rit is en je hotel vaak ver buiten het centrum ligt. In twee dagen bezocht voornamelijk de bekende bezienswaardigheden en een aantal musea. Het weer was gelukkig goed dus heb veel kunnen wandelen en heerlijk gegeten op de verschillende foodmarkten. Londen is een diverse stad met een bruisend avondleven en gezellige eettentjes.

Wereldwonder Chichén Itzá in Mexico.

Playa del Carmen – Oktober 2018

Vaak boek ik na de zomer een luxe vakantie naar de zon waar mijn vriend en ik even tot rust kunnen komen. Dit jaar viel de keuze op Mexico. Ik boekte een hotel in Playa del Carmen met alles erop en eraan maar natuurlijk zijn we niet de hele vakantie in ons resort gebleven. We huurden een auto, zwommen in een cenoté, ontdekte de kleurrijke stad Valladolid, bezochten Chichén Itzá en gingen een avondje uit in Coco Bongo. Het waren twee fantastische weken in Mexico!

Kerst in Londen op de Southbank Centre Winter Festival.

Londen – December 2018

Londen was zo gezellig dat ik de stad niet één maar twee keer heb bezocht dit jaar. Dit keer wel met het vliegtuig en tijdens de kerstperiode. Rond de Kerst vind ik het altijd leuk om een andere stad te bezoeken. De kerstverlichting en kerstmarkten geven direct een sprookjesachtige sfeer aan de stad. Ik houd ervan! Het hotel dat ik boekte ligt in de hippe wijk Shoreditch. In deze wijk vind je veel betaalbare hotels, gezellige eettentjes en volgens de Londenaren is het “the best place to go out”. Ik heb het in ieder geval erg naar mijn zin gehad en genoten van de prachtige kerstsfeer in Londen.

Zoals je kunt lezen staan er veel landen op dit lijstje waar ik nog geen blogposts over heb geschreven. Uiteraard heb je deze nog van mij tegoed en kun je een heleboel nieuwe artikelen verwachten in het kersverse jaar. Ik hoop dat jouw 2018 ook zo fantastisch is geweest en anders wordt het in 2019 vast beter! De uitspraak na regen komt zonneschijn bestaat namelijk niet voor niets. Alvast een fijne jaarwisseling en een voorspoedig nieuwjaar!

Mooi versierde straten tijdens de Kerst in Londen.

 

2 Reacties

Schrijf een reactie

Bewaren