Privacyverklaring

Reisenergie.nl verwerkt jouw persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van de diensten of omdat je bijvoorbeeld een vraag hebt gesteld via het contactformulier. In deze privacyverklaring lees je meer over welke persoonsgegevens Reisenergie.nl verwerkt, met welk doel en hoe deze worden beschermd. Daarnaast vind je hier informatie over cookies en jouw rechten met betrekking tot jouw persoonsgegevens.

Persoonsgegevens

Reisenergie.nl verwerkt de volgende persoonsgegevens wanneer je gebruik maakt van de website. Bijvoorbeeld, wanneer jij een reactie achterlaat of een vraag stelt via het contactformulier.
• Naam
• E-mailadres
• IP-adres
• Gegevens over jouw activiteiten op de website
• Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen
• Apparaat type

Reisenergie.nl verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
• Verzenden van de nieuwsbrief.
• Het plaatsen van een reactie
• Om contact met je op te nemen n.a.v. jouw verzoek.

Reisenergie.nl bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om de bovengenoemde doelen te realiseren.

Gegevens delen met derden

Reisenergie.nl verstrekt geen gegevens aan derden, tenzij dit nodig is om te kunnen voldoen aan een wettelijke verplichting.

Google Analytics

Reisenergie.nl heeft een verwerkersovereenkomst gesloten met Google en er worden Google Analytics cookies gebruikt. Het laatste octet van het IP-adres van bezoekers is gemaskerd en daardoor geanonimiseerd. De functie gegevens delen met Google is uitgeschakeld en daarnaast maakt Reisenergie.nl geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics cookies.

Jij als websitebezoeker kunt voorkomen dat jouw gegevens worden gebruikt door Google Analytics. Hiervoor heeft Google de Google Analytics Opt-out Browser Add-on ontwikkeld. Voor meer informatie over de add-on klik hier.

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van jouw computer, tablet of smartphone. Reisenergie.nl gebruikt cookies voor de technische werking van de website en voor jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Daarnaast worden de cookies gebruikt om het surfgedrag van de bezoekers te analyseren om zo de website te kunnen optimaliseren en op maat gemaakte content te kunnen aanbieden. Je kunt de cookies uitschakelen via de instellingen van jouw internetbrowser. Daarnaast kun je ook alle reeds opgeslagen informatie eenvoudig van jouw browser verwijderen.

Social media

Op Reisenergie.nl staan buttons gelinkt naar verschillende social media kanalen. Wil je weten wat dit betekent voor jouw privacy? Dan verwijs ik je graag door naar hun privacyverklaringen.

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering

Als bezoeker heb je het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geplaatste reactie die je liever toch verwijderd wilt hebben. Maar ook als je reeds toestemming hebt gegeven voor de verwerking van jouw persoonsgegevens behoud je het recht om deze toestemming in te trekken. Je kunt jouw verzoek indienen via het contactformulier en ik zal hier dan zo snel mogelijk, maar binnen de gestelde termijn van 4 weken, op reageren.

SSL Certificaat

Reisenergie.nl maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in de verkeerde handen vallen.

Bescherming van jouw persoonsgegevens

Reisenergie.nl hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, maak dan gebruik van het contactformulier of stuur een e-mail naar info@reisenergie.nl.

Reisenergie.nl wil je er tevens op wijzen dat je op grond van de privacywet ook de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijziging van privacyverklaring

Reisenergie.nl behoudt zich het recht om wijzigingen in deze privacyverklaring aan te brengen.