Woensdag maakte het kabinet bekend dat we vanaf 15 juni weer op reis mogen. Joehoe! Na drie maanden is het eindelijk weer mogelijk om naar andere landen binnen Europa te reizen. Maar ook voor reizen naar de Nederlandse Caribbean is groen licht gegeven. Vanwege corona ging er helaas een streep door mijn oorspronkelijke reisplannen. Benieuwd naar mijn nieuwe reisplannen? Lees dan snel verder.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: voorlopig ga ik helemaal nergens heen en blijf ik nog steeds zoveel mogelijk thuis. Waarom? Omdat de versoepelingen van de coronamaatregelen mij persoonlijk iets te snel gaan. Natuurlijk mis ik het reizen maar gezondheid is toch echt het allerbelangrijkste. Ik wacht liever even af en hopelijk dat ik me er over een maand (of twee) wel prettig bij voel om er weer op uit te gaan.

Mijn reisplannen vóór de corona-uitbraak

2020 zou opnieuw een jaar worden vol nieuwe avonturen. Een rondreis per trein naar Japan, een romantische trip naar het Griekse Santorini en een backpack vakantie naar Colombia. Maar helaas vielen door corona ook mijn reisplannen compleet in het water. Gelukkig had ik op één trip na nog niets concreets geboekt. Over twee weken zou ik een lang weekend in Lissabon zitten, maar ik ben blij dat de vliegmaatschappij de reis geannuleerd heeft. Ik zou nu toch niet met een fijn gevoel op reis gaan.

De reisplannen die ik eigenlijk voor ogen had, gaan dit jaar dus helaas niet door. Ook ga ik voorlopig nog nergens heen, maar ik kan natuurlijk wel alvast gaan nadenken over nieuwe tripjes. Behalve dat ik het reizen ontzettend gemist heb, vond ik het vooral heel jammer dat ik geen nieuwe reizen in het vooruitzicht had. Nu heb ik weer iets om naar uit te kijken en dat is zó fijn!

Nieuwe reisplannen

Iets wat al heel lang op mijn bucketlist staat is een roadtrip door Europa. Op de een of andere manier kwam het er alleen nooit van en koos ik toch vaak weer voor een bestemming buiten Europa. Nu reizen buiten Europa er voorlopig nog niet in zit, is het de perfecte timing om eindelijk die roadtrip van mijn bucketlist af te strepen. Het lijkt me zo heerlijk om al rijdend de mooiste plekjes te ontdekken! Qua route ben ik er nog niet helemaal uit, maar een reis door de Balkan spreekt me in ieder geval erg aan.

In december hoop ik nog een paar kerstmarkten te bezoeken en als het kan misschien nog een stedentrip. Een verre reis gaat dit jaar denk ik niet meer lukken, maar laten we hopen dat we begin volgend jaar weer mogen. Tot slot ben ik ook van plan om meer van Nederland te gaan ontdekken. Er zijn nog zoveel plekken in eigen land die ik nog wil zien! Binnenkort vertel ik daar in een aparte post meer over dus houd zeker mijn reisblog in de gaten.

Hoe zijn jouw reisplannen voor dit jaar eruit?

7 Reacties

  1. Wa tje zegt: vakanties zijn leuk, maar er zijn belangrijker dingen in het leven.
    Ik ben heel benieuwd of we na de Corona crisis, nog zo massaal na heel verre oorden zullen vertrekken…Ik moet bekennen dat ik het erg rustig vind, nu er zoveel mindr vliegtuigen in de lucht zijn. Om over het positieve effect op het millieu maar helemaal te zeijgen

  2. Het is wel allemaal heel balen dat vakanties die we gepland hadden niet meer door kunnen gaan. Ben benieuwd naar welke plekken je gaat in Nederland. Er zijn een hele hoop mooie steden om naar toe te gaan. Ik kom zelf uit het Noorden, dus ga zelf juist naar het zuiden voor tripjes in Nederland. Ik vind o.a. Maastricht heel mooi.

  3. Het buitenland slaan we deze zomer over, er is in Nederland ook nog zoveel moois te zin. Wie weet dat we in het najaar/winter weer naar het buitenland gaan, helemaal afhankelijk van hoe het verder gaat qua Corona

  4. Wat leuk dat je door de Balkan wil gaan reizen! Mijn man komt uit Servië, dus mocht je daar ook langs komen kan ik je wel wat leuke tips meegeven. 🙂

  5. Begin dit jaar hadden wij een reis naar USA geboekt voor deze zomer. We zijn nog bezig met de rompslomp om dit zonder annuleringskosten af te kunnen zeggen zodat er misschien nog budget overblijft om deze zomer in eigen land op vakantie te kunnen gaan.

  6. Wij gaan lekker kamperen in Nederland. Ben benieuwd wat we er van gaan vinden, want we hebben beiden nog nooit gekampeerd. Een roadtrip door Europa lijkt me ook tof!

  7. Wij blijven dit jaar ook in Nederland. Dat hadden we al geboekt, dus komt mooi uit. Wel jammer dat een heleboel reizen die mensen gepland hadden staan geannuleerd worden. Maar er zijn ergere dingen. Hopelijk kunnen we later in het jaar nog een stedentripje doen. Maar dan moet het wel echt verantwoord zijn.

Schrijf een reactie

Bewaren