Ik snak echt naar nieuwe avonturen. Gelukkig maar dat er in ons eigen land ook genoeg moois te ontdekken valt! Kijk je mee welke plekken er nog op mijn Nederland bucketlist staan?

1. Nederland bucketlist: de Zaanse Schans

Jaarlijks komen er ruim twee miljoen bezoekers af op de Zaanse Schans, waaronder een hoop toeristen. Een kijkje in een klompenmakerij, een rondvaart langs de windmolens en een proeverij in een kaasmakerij; het hoort allemaal bij een bezoek aan de Zaanse Schans. Als er ooit een goed moment zou zijn om de toerist in eigen land uit te hangen, dan is dat nu wel.

2. Tulpenvelden op Goeree-Overflakkee

De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee worden steeds populairder, maar zijn nog lang niet zo bekend als die van de Keukenhof. Je bezoek aan de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee plan je het beste ergens tussen midden april en begin mei. In die periode staan de tulpen namelijk volop in de bloei!

3. Volendam

Het beeld dat ik van Volendam heb, is dat het er echt oer-Hollands is. Totaal anders dan het stadsleven dat ik gewend ben. Het lijkt me heerlijk om een dagje door dit vissersdorpje rond te dwalen. Uiteraard ga ik dan ook voor de full Volendam experience, inclusief foto in Volendamse klederdracht en vis in Butter en Eek!

4. Alkmaar

Ooit las ik ergens dat Alkmaar de leukste winkelstad van Nederland is. Hoog tijd om dit binnenkort zelf te gaan ondervinden.

5. Vlieland

Ook de Waddeneilanden staan nog op mijn lijstje. Als ik één Waddeneiland zou moeten uitkiezen, dan spreekt Vlieland mij het meeste aan. De rust, de duinen en het dorpje Oost-Vlieland. Lijkt me heerlijk om hier een weekendje naartoe te gaan!

6. UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Op 15 km ten oosten van Rotterdam ligt het dorpje Kinderdijk. Razend populair vanwege de 19 molens die sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Nergens in de wereld vind je nog zoveel molens bij elkaar als in Kinderdijk. Ook leuk om te weten is dat 15 van de 19 molens nog altijd bewoond zijn. Hoewel ik al bijna mijn hele leven in Rotterdam woon, heb ik nog nooit een uitstapje gemaakt naar Kinderdijk. Ik kijk ernaar uit om het Hollandse polderlandschap gauw te gaan verkennen!

7. Nederland bucketlist: Giethoorn

Giethoorn is zo’n plek die ik normaal gesproken liever vermijd omdat het er zomers vol staat met toeristen. Zonde, want het idyllisch dorpje behoort tot de mooiste plekken van Nederland. Niet voor niets wordt Giethoorn ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Je kunt er een bootje huren en varen door de grachten. Ook de natuur schijnt hier prachtig te zijn. Dit jaar valt het hopelijk nog mee met de buitenlandse toeristen dus ik zeg: de perfecte timing voor een bezoekje!

8. De Veluwe

Denk je aan de Veluwe, dan denk je natuurlijk aan het prachtige natuurgebied. Volgens velen is het zelfs het mooiste natuurgebied van Nederland. Ik ben weleens in de buurt van de Veluwe geweest maar heb nog niet echt de tijd genomen om de omgeving te ontdekken. Het leukste lijkt mij om dit met de fiets te doen, alhoewel ik wandelen tegenwoordig ook heel fijn vind!

9. Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Het zou kunnen dat ik hier als kind ooit geweest ben maar ik kan het me niet herinneren. Vroeger hield ik totaal niet van musea en nog steeds zou ik mezelf geen museumliefhebber noemen. Toch vind ik het wel de moeite waard om tijdens een stedentrip één of twee musea mee te pakken. En een museum in de buitenlucht klinkt helemaal leuk! Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is – na de musea in Amsterdam – één van de drukst bezochte musea van Nederland.

Bloesempark Amsterdamse Bos - Nederland bucketlist

10. Bloesempark Amsterdamse Bos

Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staat al lange tijd op mijn lijstje. Vorig jaar besloot ik vanwege de drukte om niet te gaan. Gezien de huidige omstandigheden denk ik dat ik mijn bezoek opnieuw moet uitstellen tot volgend jaar.

11. Kerstmarkt Valkenburg

Ik ben gek op kerstmarkten en ieder jaar probeer ik er wel één of twee te bezoeken. De kerstmarkt in Valkenburg behoort tot de leukste kerstmarkten van Nederland dus daar móét ik heen. Laten we hopen dat we in december weer gezellig met een glühwein over de kerstmarkt kunnen rondstruinen!

Dit waren de plekken op mijn Nederland bucketlist. Hoeveel plekken heb jij al kunnen afstrepen? 

2 Reacties

 1. Veel van jouw plekken staan ook nog op mijn lijstje hoor. Nog zooooo veel te zien en doen. Ik ben een keer ’s winters naar het Openlucht Museum in Arnhem geweest. Met vuurkorfjes, schaatsen, oude ambachten, leuke kraampjes. Vond het toen zo sfeervol! Dus dat is in ieder geval de moeite.
  Groetjes!

  • Hi Esther,

   Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die nog zoveel moois in eigen land moet ontdekken, haha. ’s Winters naar het Openlucht Museum in Arnhem klinkt goed! Jouw beschrijving doet me denken aan de sfeer op een kerstmarkt en daar houd ik wel van. Dank je wel voor de tip!

   Groetjes,
   Sherana

Schrijf een reactie

Bewaren