Een dagje sightseeën in Berlijn geheel in stijl afsluiten doe je in de Monkey Bar. Deze hippe rooftop bar bevindt zich op de 10e etage van het 25hours Hotel Bikini Berlin en kijkt uit over de Berlin Zoo en het Tiergarten park. Als je goed kijkt kun je ook de rest van de stad zien door het geweldige 360 graden uitzicht.

Monkey Bar lounge Berlijn

DJ

Unieke setting

Monkey Bar is enorm populair dus het kan zijn dat je even moet wachten voor je naar boven mag. Wij bezochten de hotspot op een zaterdagavond een uur voor zonsondergang. In totaal hebben we 20 minuutjes gewacht dus dat viel best mee. Met de lift ga je naar de 10e etage van het 25hours Hotel Bikini Berlin. Eenmaal boven volg je de ontspannen geluiden van de jungle die de dj afspeelt. Je merkt meteen de gezellige vibe en de relaxte sfeer die aanwezig is in de Monkey Bar. Overal liggen kussens en zitzakken waar je neer kunt ploffen. Je kunt binnen gaan zitten of een plekje uitzoeken op het dakterras.

Cocktails Monkey Bar

Lekkere cocktails

Behalve om de relaxte sfeer staat Monkey Bar ook bekend om de lekkere cocktails die ze serveren. Voor Berlijnse begrippen wat aan de prijzige kant maar voor de sfeer, live muziek en uitzicht moet je natuurlijk wel iets over hebben. De meeste cocktails kosten ongeveer €13 en voor een non-alcoholische cocktail betaal je gemiddeld €9. Leuk om te zien is dat ook het ontwerp van de menukaart en de namen van de cocktails helemaal in stijl zijn van de Monkey Bar. Zo kun je cocktails bestellen met de namen Mad Monkey Mai Tai, Jungle Limonade en Bini’s Monkey Ponkey.

Uitzicht Tiergarten park

Uitzicht Berlijn

Openingstijden en locatie

Monkey Bar is zeven dagen per week geopend van 12.00 – 02.00 uur. De beste tijd om Monkey Bar te bezoeken is tijdens de golden hour vlak voor zonsondergang. Het panoramisch uitzicht over Berlijn is dan werkelijk prachtig! Om bij de Monkey Bar te komen kun je gebruikmaken van de U-bahn, S-bahn of de bus. Reis je met de U-bahn (normale metro) of S-bahn (snelmetro)? Stap dan uit bij halte Station Berlin Zoologischer Garten en loop vanaf daar nog 6 minuten lopen naar de Monkey Bar. De bus stopt vlak voor de Monkey Bar bij halte Breitscheidplatz.

Monkey Bar Berlijn dakterras

Ben jij van plan de Monkey Bar te bezoeken tijdens jouw stedentrip in Berlijn?

Hotspot Monkey Bar

2 Reacties

  1. Is al weer 3 jaar geleden dat ik in Berlijn ben geweest; vond het de eerste keer al meteen een heerlijke stad en dat was toen net zo. Een hele open vibe. Wellicht volgend jaar weer een weekendje Berlijn, en dan een baar met zo’n uitzicht, wie weet. tenzij er en lange rij staat, want ik ga niet wachten om een bar binnen te komen, daar ben ik te ongeduldig voor;-)

    • Hai Henk! Ik moet zeggen dat Berlijn mij positief heeft verrast. Zelf zou ik ook niet snel in de rij gaan staan maar de Monkey Bar was echt het dubbel en dwars waard! 🙂

Schrijf een reactie

Bewaren