Hoera! It’s my blogaversary want Reisenergie bestaat alweer 1 jaar! Mijn eerste jaar als reisblogger zit erop en vandaag blik ik terug op het afgelopen blogjaar. Lees je mee?

Hoe het allemaal begon..

De voornaamste reden dat ik ben begonnen met Reisenergie is omdat ik dol ben op schrijven, reizen en fotograferen. Ik deel mijn tips graag met anderen en dus was een reisblog de meest logische stap voor mij. Ik ging aan de slag met mijn domeinnaam en het kiezen van een hostingpartij. Daarna koos ik een WordPress thema, richtte ik mijn website in en zorgde ik alvast voor een aantal artikelen op mijn website. Simpel toch?! Op zich wel maar er kwam nog zoveel meer bij kijken. Zo moest ik bijvoorbeeld ook een logo ontwerpen, mijn teksten SEO-proof maken en me gaan verdiepen in de juridische aspecten van het bloggen. Toen dat eenmaal rond was kon ik dan eindelijk mijn reisblog lanceren. Inmiddels staan er alweer 78 artikelen op Reisenergie en daar ben ik best een beetje trots op.

Mijn eerste jaar als reisblogger: uitdagend maar vooral leuk!

In mijn eerste jaar als reisblogger ben ik tegen verschillende uitdagingen aangelopen. Gebrek aan tijd was toch wel mijn grootste obstakel. Naast mijn blog heb ik een fulltime baan en dat vind ik soms nog lastig combineren. Toen ik besloot om te gaan bloggen heb ik voor mezelf bekeken hoeveel blogs per week haalbaar zijn voor mij. Twee keer per week een blog leek mij een realistisch streven. Met alleen het schrijven van een blog ben ik vaak al gauw een paar uur uur zoet en daarnaast gaat er ook flink wat tijd zitten in het bewerken van foto’s en het bijhouden van alle social media kanalen

Gelukkig gaat het schrijven inmiddels al een stuk vlotter. Het is super fijn om van anderen te horen dat ze m’n blogs leuk vinden om te lezen en dat ze de informatie nuttig vinden. Daar doe ik het voor!

Mijn eerste jaar als reisblogger.

Samenwerkingen

Na een half jaar bloggen kreeg ik voor het eerst een mailtje voor een samenwerking. Vanaf dat moment begon mijn reisblog bij meer bedrijven op te vallen. Hoe verleidelijk het soms ook is neem ik lang niet alle samenwerkingen aan. Een samenwerking moet wel echt relevant zijn voor mijn reisblog en mijn lezers. De leukste samenwerking van het afgelopen jaar was zonder twijfel de persreis naar het Griekse eiland Samos. Benieuwd hoe het was? Lees dan hier mijn uitgebreide verslag.

Plannen voor 2020

Ik heb veel geleerd in mijn eerste jaar als reisblogger. Deze kennis en ervaringen neem ik uiteraard mee naar het nieuwe blogjaar. In 2020 wil ik mijn contentplanning verder uitbreiden en meer gaan netwerken. Mijn visitekaartjes zijn al binnen en het eerste event dat ik volgend jaar zal bezoeken is de Vakantiebeurs Vakdag. Ik heb er super veel zin in en ik ben benieuwd wat voor moois 2020 allemaal in petto heeft.

Mijn eerste jaar als reisblogger.

14 Reacties

 1. Hartelijk gefeliciteerd met deze eerste mijlpaal! Ik vind je blog heel leuk en hoop dat je blijft schrijven.
  Ik vroeg me af wat bedoel je met juridische aspecten (bovendien inschrijving bij kvk)?

  • Bedankt voor de felicitaties en je compliment, Laura! Met de juridische aspecten bedoel ik het schrijven van een disclaimer, privacyverklaring en het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen. Ik sta nog niet ingeschreven bij de KvK maar dat valt er natuurlijk ook allemaal onder.

 2. Wat ik me afvraag; kun je, als reizen ook iets vakmatigs is, ook nog ‘gewoon’ genieten van vakantie, of kijk je toch altijd als je op vakantie bent of er iets voor je blog bij zit?

  • Hoi Henk, die vraag krijg ik ook regelmatig vanuit mijn omgeving. Tijdens mijn vakanties word ik altijd overspoeld met inspiratie voor nieuwe blog onderwerpen. Als ik hier echt op zoek naar zou moeten gaan zou ik er veel minder plezier in hebben. Ik zorg ook altijd dat ik van tevoren al voldoende artikelen klaar heb staan of ik neem een break zodat ik voor de volle 100% kan genieten van mijn vakantie.

 3. Gefeliciteerd en knap hoor dat je naast je werk ook blogt. Ik blog full time en hier gaat erg veel tijd in zitten, respect als je dit naast je werk doet. En wel een super leuke niche; reizen. Dat spreekt altijd aan en ik heb een lifestyle blog maar als ik op vakantie ben, kijk tik toch altijd als een blogger omdat ik weet dat k wel en artikel over ga schrijven en dan kijk naar mooie foto plekken en informatie.

  • Hai Lodi! Bloggen doe ik met heel veel plezier en passie maar dat neemt niet weg dat er inderdaad veel tijd in gaat zitten. En ja dat is soms best lastig combineren met een voltijd baan, een partner, het huishouden etc. Ik ben nog steeds zoekende hoe ik daar een goede balans in kan vinden. Als ik eruit ben schrijf ik er misschien wel een blog over, haha!

Schrijf een reactie

Bewaren