Via Slangen Reizen boekte ik onlangs een 3-daagse busreis naar Londen. De reis begon in de nacht van donderdag op vrijdag. Na een paar uurtjes slapen maakten we de overstap op de ferry waarna we vrijdagochtend arriveerden in hartje Londen. Londen ontdekken in 48 uur is pittig maar zeker niet onmogelijk. In deze blogpost vertel ik je hoe ik mijn twee dagen in Londen heb doorgebracht zodat jij ook alles uit je weekendje Londen kunt halen.

DAG 1

Gepocheerde eitjes weekend Londen.

8.30 – English Breakfast

Mijn eerste dag in Londen start ik met een stevig ontbijtje. Voor mij geen “Full English Breakfast” maar toast belegd met avocado en gepocheerde eitjes. Heerlijk!

Trafalgar square weekend Londen.

9.30 – Trafalgar Square

Een van de drukst bezochte pleinen van Londen is het Trafalgar Square. Naast de 50 meter hoge “zuil van Nelson” vind je er mooie standbeelden en fonteinen.

Buckingham Palace weekend Londen.

10.30 – Buckingham Palace

Met de Engelse tube, oftewel de metro, reis ik door naar halte Green Park. Vanaf daar is het een kleine tien minuten lopen naar het Buckingham Palace. Om 11.00 uur vindt vóór het Koninklijke Paleis de wisseling van de wacht plaats. Deze ceremonie met alle toeters en bellen is leuk om een keer gezien te hebben. Wees wel ruim van tevoren aanwezig zodat je nog ergens voorin kunt gaan staan.

12.30 – Museum of London

Tijdens mijn stedentrips bezoek ik vaak wel minstens één museum. Ik kies dit keer voor het Museum of London. Een leuk opgezet museum dat een goed beeld geeft van de geschiedenis van de Britse hoofdstad. Net zoals bij de meeste musea in Londen, is de toegang tot het Museum of London helemaal gratis.

Indiaas eten in Dishoom in Londen.

14.00 – Dishoom

Intussen heb ik de bus gepakt naar de hippe wijk Shoreditch voor een gezellige lunch bij Dishoom. Lees hier waarom deze toffe hotspot meer dan de moeite waard is.

Tower of London weekend Londen.

16.00 – Tower of London

De Tower of London is een van de oudste monumenten van de stad en heeft een eigen plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een van de weinige musea in Londen die je niet gratis kunt bezoeken maar waarvan het absoluut de moeite waard is om een ticket voor te kopen. Tickets koop je eenvoudig vooraf via de website van Tiqets.

Toerist foto Tower Bridge weekend Londen.

17.30 – Tower Bridge

Natuurlijk maak ik ook nog een toeristische foto voor de Tower Bridge. Langs de rivier de Theems wandel ik vervolgens verder naar de London Bridge en dan is het tijd om een hapje te gaan eten.

Fudge Borough market weekend Londen.

18.00 – Borough Market

Ik ben gek op food markten en in Londen heb je er zoveel! Een van deze food markten is de Borough Market. Je kunt hier terecht voor een volledige maaltijd maar het is veel leuker om bij verschillende kraampjes kleine snacks te bestellen. Er is namelijk zoveel keuze! Ben je een zoetekauw? Ga dan op zoek naar het kraampje waar ze deze overheerlijke stukjes fudge in verschillende smaken verkopen.

Picadilly Circus weekend Londen.

19.30 – Picadilly Circus

Mijn eerste dag in Londen zit er alweer bijna op. Ik ga nog even langs het Picadilly Circus wat ook wel het Times Square van Londen wordt genoemd. Op zich leuk om te zien als je tijd over hebt maar als je op Times Square bent geweest stelt het Picadilly Circus helaas niet zoveel voor.

DAG 2

9.30 – Hyde Park

Dag twee begin ik met een ochtendwandeling door het bekende Hyde Park. In dit park vind je onder meer de Marble Arch en het herdenkingsfontein voor prinses Diana.

Natural History Museum weekend Londen.

10.30 – Natural History Museum

Vlakbij het Hyde Park is het Natural History Museum gevestigd. Als je het museum binnen loopt sta je direct oog in oog met het skelet van een blauwe vinvis. Zo indrukwekkend! Dit moet je gewoon met je eigen ogen zien. Fijn is dat het Natural History Museum ook weer gratis te bezoeken is.

13.00 – Portobello Road Market

In de middag neem ik de metro naar de kleurrijke wijk Notting Hill. Iedere zaterdag vind je hier de Portobello Road Market. Deze zaterdagmarkt vormt samen met de omliggende antiekwinkels de grootste antiekmarkt van de wereld. Je vindt er alles van vintage mode tot aan handgemaakte souvenirs. Heb je niks met antiek maar wel met eten? Leef je dan uit bij de vele eetkraampjes.

15.00 – Westminster

De populairste bezienswaardigheden in de wijk Westminster zijn de Westminster Abbey, Palace of Westminster, de Big Ben en de London Eye. Oftewel de belangrijkste kerk van het Verenigd Koninkrijk, het Britse parlement, de klokkentoren en het reuzenrad.

Regent Street weekend Londen.

16.00 – Oxford Street

Shoppen in Londen doe je natuurlijk op de beroemde Oxford Street. Deze straat trekt iedere dag een half miljoen bezoekers en is daarmee de drukste winkelstraat van heel Europa. Je vindt er onder meer internationale modeketens zoals Zara, H&M, Primark & Topshop.

Covent Garden market weekend Londen.

18.30 – Covent Garden

Mijn laatste avond in Londen sluit ik af in het levendige Covent Garden. Voor mij is dit een van de gezelligste wijken voor een avondje uit in Londen. Naast de vele pubs, restaurants en winkels zit hier ook de beroemde Covent Garden Market. Een gezellige markt vol met schattige boetiekjes waar je ook leuke souvenirs kunt kopen. Daarnaast kun je er ook goed eten maar heel goedkoop is het niet.

Dit waren mijn 48 uur in Londen. Twee dagen in Londen is kort maar met een goede planning kun je toch nog veel zien. Hopelijk heb je na het lezen van deze post een idee hoe je jouw weekend in Londen kunt gaan inplannen.

16 Reacties

  • Hoi Sylvie, wat leuk dat je volgende maand naar Londen gaat! Persoonlijk vind ik Shoreditch de gezelligste wijk van Londen. Je hebt er veel betaalbare eettentjes dus ik zou hier lekker een avondje gaan eten (Dishoom en Flat Iron zijn mij favorites!) en aansluitend kun je nog ergens een drankje doen.

 1. Wauw, je hebt wel erg veel gezien op twee dagen Londen! Zelf ga ik meestal voor 5 dagen, al was het maar omdat er zo veel lekkers te eten is 😉 Dishoom en Borough Market zijn echt ook mijn favoriete plekjes, maar dan voor net de omgekeerde maaltijd: avondeten en lunch 🙂

  • Hoi Karen! Ik heb in twee dagen inderdaad best veel bezienswaardigheden kunnen zien, maar het was helaas wel te kort om te kunnen genieten van al het lekkere eten. Er stonden echt nog zóveel eettentjes op mijn lijstje! Daarom ben ik een paar maanden weer terug geweest maar toen vooral voor het eten. Ook weer naar Dishoom geweest en in de avond was het inderdaad nóg gezelliger.

 2. Wat heb je veel gezien in 2 dagen tijd zeg! Daar moet je behoorlijk wat reisenergie voor hebben haha 😉 Ik vind Londen superleuk, al diverse keren geweest en het blijft een van mijn favoriete steden. Ik weet nog dat ik als klein kind toen ik met mijn ouders mee mocht helemaal gefascineerd was door de Tower of Londen. Graag zou ik nog eens teruggaan voor het museum of natural history, die vond ik in New York namelijk ook heel interessant. En natuurlijk super dat het ook nog eens gratis is.

  • Hi Sascha! Aan reisenergie heb ik inderdaad geen tekort, haha. Leuk dat je ook zulke leuke herinneringen hebt aan Londen. Ik heb het Natural History museum in New York niet bezocht, maar ik kan je vertellen dat ie in Londen meer dan de moeite waard is!

 3. Wow, jij hebt je tijd in Londen wel goed besteed. En goed voorbereid waarschijnlijk omdat je zo’n strakke planning had. Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat ik er was maar ik zou best wel weer eens terug willen.

  • Hai Margreet. Wow, 20 jaar is alweer een tijdje geleden. Des te meer reden om snel een tripje naar Londen in te plannen! Ik vind Londen zowel in de zomer als rond de feestdagen heel leuk gezellig. En met de Eurostar of het vliegtuig ben je er in no time 🙂

 4. Ah heerlijk zeg. Veel van deze plekjes bezochten wij ook tijdens onze trip naar deze stad. Ik vond de stad echt fantastisch, heerlijk sfeertje. Ons bezoek stond ook vooral uit veeel eten en drinken!

  • Hi Janet! Ik ben ook echt fan van Londen! Zo een rijke geschiedenis, zoveel bezienswaardigheden en zulke leuke eettentjes! Mijn laatste keer in Londen was afgelopen december en toen was het ook voornamelijk lekker eten en drinken. Heerlijk!

 5. Wauw, wat heb je veel gezien in 2 dagen! Je hebt wel echt gebruikgemaakt van de tijd die je had! Ik ben 1x in Londen geweest, maar dat is echt al zo lang geleden. Ik zou graag nog een keertje gaan!

  • Hoi Kim! Ik heb inderdaad veel kunnen zien in twee dagen. Het was voor mij de tweede keer in Londen maar daar zal het zeker niet bij blijven.

 6. Mooie foto’s! vooral die van dat vinvisskelet is heel erg kick!

  London is voor mij mij als erfgoedfanaat helaas nog wat onontgonnen gebied. Hoewel ik er 3 x ben geweest, heb ik nog geen van de 4 sites bezocht. Schande natuurlijk

  Engeland/london staat dan ook hoog op het wensenlijstje, even wachten nog want ik wil ook een mooie foto van big ben maar begreep dat ze die aan het resraureren zijn?

  • Hoi Ech Wel. Bedankt voor het compliment! Londen is een leuke bestemming en ik zal er zeker nog een paar keer heen gaan. Voor een mooie foto van de Big Ben moeten helaas nog twee jaar wachten . Pas in 2021 zijn ze klaar met de restauratie.

 7. Wat een zonde dat wij nog nooit in Londen geweest zijn! En je kunt toch wel veel zien op weinig tijd, lees ik! Het lijkt me wel leuk om er wat langer te blijven en de activiteiten wat meer uit te spreiden over verschillende dagen! Deze vraag past waarschijnlijk niet meteen in je onderzoeksterrein, maar weet je of Londen een goede bestemming is voor holebi’s?

  • Hi Inge! Als je langer de tijd hebt in Londen zou ik de activiteiten zeker verspreiden over meerdere dagen. Ik weet niet of het voor heel Londen geldt, maar de wijken Soho en Vauxhall zijn in ieder geval uiterst geschikt voor holebi’s.

Schrijf een reactie

Bewaren