Reis je binnenkort af naar Thailand? Dan is de kans groot dat je avontuur begint in de dynamische hoofdstad Bangkok. Een aanrader of eigenlijk een must-do in Bangkok is een fietstocht met Co van Kessel. Al meer dan 30 jaar verzorgt Co van Kessel unieke fietstochten door Bangkok die je een kijkje geven in het dagelijkse leven in Bangkok. Anders dan je misschien zou verwachten fiets je met Co van Kessel dus niet langs de bekende toeristische bezienswaardigheden, maar maak je in plaats daarvan kennis met de authentieke Thaise cultuur.

Co van Kessel

Co van Kessel, groot liefhebber van fietsen en Bangkok, spendeerde heel wat uurtjes in Bangkok op zijn mountainbike toen hij al fietsend een verborgen wereld ontdekte. Een wereld waar nog volgens traditionele wijze geleefd werd welke voor buitenstaanders vrijwel onbekend was. Co ervaarde met eigen ogen wat Bangkok tot een van de meest bijzondere steden van Azië maakt. Samen met Chanmanee Phonphakdee (Nong) richtte hij Co van Kessel Bangkok Tours op. Helaas is Co in 2012 komen te overlijden maar het team dat hij bij elkaar verzamelde zet zijn missie voort.

Verschillende fietstours

Bij Co van Kessel kun je kiezen uit vier verschillende fietstours waarvan de Co Classical fietstour (3 uur) en de Co Combo fiets -en boottour (5 uur) het populairste zijn. Voor de fanatiekeling is er ook de Co All Day fietstour. Een 9 uur durende fietstocht waarbij je Bangkok vanuit verschillende invalshoeken ontdekt. Tot slot kun je nog kiezen voor de Co by Night fietstour waarbij je ’s avonds 3 uur lang door Bangkok fietst.

Mijn ervaring met Co van Kessel

Vanwege een redelijk strakke planning deden mijn partner en ik de fietstocht met Co van Kessel pas op onze laatste dag in Thailand. Na twee en een halve week in Thailand en vijf dagen in Bangkok verwachtte ik niet veel nieuws meer te ontdekken. Gelukkig was dit met de fietstocht van Co van Kessel juist wel het geval! We fietsten door smalle steegjes, bezochten lokale markten en kwamen langs plekken die we nog niet eerder had gezien. Ik koos voor de 3 uur durende Co Classical fietstour waarbij je op een rustig tempo de stad verkent. We fietsten door verschillende wijken en maakten regelmatig een tussenstop bij lokale markten en tempels. Onderweg zie je monniken, schoolgaande kinderen en mensen die aan het werk zijn. Kortom je krijgt letterlijk een kijkje in het dagelijks leven van de echte Thai. Heel bijzonder!

Fietsen door Bangkok.

Top service

Ook de fantastische lokale gidsen van Co van Kessel maakten deze fietstocht tot een onvergetelijke ervaring. Tijdens de fietstocht werd er goed op ons gelet. Zo zorgden de gidsen ervoor dat er niemand achterbleef en dat we veilig de weg konden oversteken. Daarnaast kregen we flesjes water, frisdrank en (lokale) snacks om onze energielevel op peil te houden. Al met al: top service!

Boeken

Je kunt je fietstour direct bij Co van Kessel boeken of via Baja Bikes. Als je via deze link boekt heb ik een leuke kortingscode voor je die je kunt gebruiken. De kortingscode BB0867 is geldig tot eind november en kun je invullen tijdens het maken van je reservering.

Vind jij het ook zo leuk om een stad met de fiets te ontdekken?

Must-do Bangkok: Fietstocht met Co van Kessel.

*Dit artikel bevat affiliate links.

13 Reacties

 1. Leuke blogpost!

  Was zeker een unieke ervaring om te fietsen in Bangkok. Zeker een aanrader voor iedereen!

  X je man

 2. Fietsen is niet zo mijn ding maar ik vind het wel een heel tof initiatief omdat je de stad van een andere kant ziet, zoals je zelf al aangeeft een meer authentieke kant, en dat is altijd leuk. Mooi voor Co dat zijn zaak doorgezet wordt ook.

 3. Wat een ervaring lijkt mij dat om daar zo te fietsen! Ik ben er nog nooit geweest.En hoe tof is het dat zijn bedrijf voortgezet wordt door zijn team.

 4. Ja dit is echt zo leuk! Heb 2x een guided bike tour door Bangkok gedaan waarvan de laatste 10 maanden geleden met Ko van Kessel. Wij deden de uitgebreide tour inclusief trein en boottocht. Wat een belevenis, om nooit meer te vergeten. Van de groene jungle naar de kleine verborgen straatjes waar geen auto komt en je bij de Thai letterlijk door de woning rijdt. En ze begroeten je allemaal met een grote glimlach.

  • Super gaaf dat je zelfs 2x een fiets tour door Bangkok hebt gedaan! Ik heb best spijt dat ik niet de uitgebreide tour heb gedaan, vooral nu ik jouw positieve ervaring lees.

 5. Die hebben wij destijds overgeslagen, dat vind ik wel jammer hoor. Ik hoor er altijd zulke positieve verhalen over. Wellicht de volgende keer. 😉

Schrijf een reactie

Bewaren