Eén van de dingen die ik me heb voorgenomen dit jaar is om meer evenementen te gaan bezoeken. Netwerken is nooit mijn sterkste punt geweest maar hé je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst. Daarom ga ik vanaf dit jaar actiever netwerken en hoop ik zo in contact te komen met collega-bloggers en potentiële opdrachtgevers. Ben jij ook reisblogger en ben je benieuwd welke evenementen de moeite waard zijn?  In deze blog vind je een handig overzicht met interessante events voor reisbloggers welke je in 2020 kunt bezoeken. Ook vind je onderin deze blog een winactie waarbij je kans maakt op jouw eigen set visitekaartjes.

Vakantiebeurs voor bijzondere reizen Amsterdam

Dit weekend vindt in Amsterdam de vakantiebeurs voor bijzondere reizen plaats. De vakantiebeurs voor bijzondere reizen biedt authentieke reizen buiten de gebaande paden aan, veelal actieve outdoor-vakanties in de natuur. Wie wil kennismaken met gespecialiseerde touroperators is hier aan het juiste adres.

Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam
Data: 11 & 12 januari 2020

Reis&Co event

Een ander event dat dit weekend plaatsvindt is het Reis&Co event. De exposantenlijst en het programma zien er veelbelovend uit. Heel leuk dat er ook reisbloggers als gastspreker zijn uitgenodigd.

Locatie: MartiniPlaza, Groningen
Data: 11 & 12 januari 2020

Travel Congress

Voorafgaand aan de Vakantiebeurs Vakdag wordt voor de tweede keer het Travel Congress georganiseerd. Een onafhankelijk kennisevent voor professionals in de reisbranche waarbij inspireren, kennis opdoen en netwerken centraal staan. Je ticket voor het Travel Congress koop je hier.

Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Datum: 14 januari 2020

Vakantiebeurs Vakdag

De grootste Vakantiebeurs van Nederland bestaat dit jaar 50 jaar en het belooft een extra feestelijke editie te worden. Zoals ieder jaar wordt de Vakantiebeurs afgetrapt met de Vakantiebeurs Vakdag. Een perfecte gelegenheid voor reisbloggers om in contact te komen met collega’s en potentiële opdrachtgevers. Ook worden er interessante workshops georganiseerd die je op de hoogte houden van ontwikkelingen en trends in de reisbranche. Je kunt je als reisblogger gratis registreren voor de Vakantiebeurs Vakdag. Zodra je aanvraag is beoordeeld en je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je per mail jouw persoonlijke uitnodiging.

Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Datum: 15 januari 2020

Vakantiesalon Antwerpen

Ben je op zoek naar reisinspiratie en wil je kennismaken met Belgische reisorganisaties en reisbloggers? Bezoek dan eind januari het Vakantiesalon Antwerpen. Goed om te weten is dat je met je ticket voor het Vakantiesalon Antwerpen gratis drie andere evenementen mag bezoeken die op hetzelfde moment plaatsvinden in Antwerp Expo.

Locatie: Antwerp Expo, Antwerpen
Data: 23 t/m 26 januari 2020

Vakantiebeurs voor bijzondere reizen Breda

Naast Amsterdam wordt ook in Breda de vakantiebeurs voor bijzondere reizen gehouden. Het evenement biedt authentieke reizen buiten de gebaande paden aan, veelal actieve outdoor-vakanties in de natuur. Wie wil kennismaken met gespecialiseerde touroperators is hier aan het juiste adres.

Locatie: Grote Kerk, Breda
Data: 1 & 2 februari 2020

Vakantiesalon Brussel

Begin februari opent Brussels Expo de deuren voor de 62e editie van het Vakantiesalon Brussel. Een mooie gelegenheid om reisinspiratie op te doen en Belgische reisorganisaties en reisbloggers te ontmoeten. Dit jaar ligt de focus op de thema’s: Ecotoerisme, Dance and Music around the World en Sports & Adventure.

Locatie: Brussels Expo, Brussel
Data: 6 t/m 9 februari 2020

ITB Berlin

ITB Berlin is ‘s werelds grootste internationale reisbeurs ter wereld en wordt jaarlijks georganiseerd in Messe Berlin. Reisbloggers van over de hele wereld verzamelen zich tijdens de vakdagen om te netwerken en samenwerkingen te sluiten. Wie ITB Berlin wil bezoeken als reisblogger dient eerst accreditatie aan te vragen. De accreditatie-aanvraag moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals minimaal 5.000 unieke websitebezoekers of een groot social media bereik. Meer informatie over de voorwaarden vind je hier.

Locatie: Messe Berlin, Berlijn
Data: 4 t/m 6 maart 2020

City Breaks Press Event

In april staat het City Breaks Press Event op de planning. Vorig jaar vond deze plaats in Parijs, de locatie voor dit jaar wordt nog bekend gemaakt. Eén van de voorwaarden voor het bezoeken van het City Breaks Press Events is dat je een vrij groot bereik moet hebben. Houd de de website van Baltus Communications in de gaten voor meer informatie.

Locatie: n.t.b.
Data: april 2020 (exacte datum is nog onbekend)

Verre Reizen Event

Twee keer per jaar wordt in Den Haag het Verre Reizen event georganiseerd. In tegenstelling tot de eerder genoemde vakantiebeurzen wordt het Verre Reizen event niet zo massaal bezocht. Het voordeel hiervan is dat het meer ruimte geeft om in gesprek te gaan met potentiële opdrachtgevers. Daarnaast kun je genoeg reisinspiratie opdoen en aanschuiven bij diverse presentaties.

Locatie: Fokker Terminal, Den Haag
Data: 25 & 26 april en 24 & 25 oktober 2020

BorderlessLive

Voor de tweede keer op rij vindt in Tobacco Dock in Londen BorderlessLive plaats. Het BorderlessLive festival brengt content creators en innovatieve merken in contact om te leren, netwerken en elkaar te inspireren. Je kunt er interessante workshops volgen maar daarnaast is het ook echt een feestje met livemuziek, entertainment en fantastisch eten en drinken.

Locatie: Tobacco Dock, Londen
Data: 11 & 12 september 2020

Gouden tip: Bereid je goed voor

Als je een evenement bezoekt hoop je er natuurlijk iets uit te halen. Reisinspiratie, nieuwe connecties of misschien wel een samenwerking. Stel van tevoren je doel vast en bereid je goed voor. Zorg in ieder geval voor een goede pitch, een representatieve look en neem genoeg visitekaartjes mee.

visitekaartjes reisenergie netwerken reisbloggersWINACTIE!

Onlangs liet ik mijn eerste visitekaartjes drukken bij Drukwerknodig. Drukwerknodig is gespecialiseerd in het drukken van boeken maar je kunt er ook terecht voor ander drukwerk zoals fotoproducten en visitekaartjes. Voor mijn visitekaartjes koos ik voor een clean design dat mooi aansluit bij de stijl van mijn blog. Ik ben heel blij met het resultaat en de visitekaartjes lagen binnen no time op de deurmat. Wil jij ook graag je eigen visitekaartjes laten drukken? Dan heb ik goed nieuws voor je. In samenwerking met Drukwerknodig geef ik namelijk één set visitekaartjes van 50 stuks weg, inclusief gratis verzending.

Wat moet je doen om kans te maken?

1. Laat onder dit artikel een comment achter waarin je laat weten dat je mee doet en waarom.
2. Volg Reisenergie op Instagram of like de Facebookpagina

Voorwaarden deelname winactie

Deze winactie is open voor meerderjarige personen die woonachtig zijn in Nederland en België. Deelname is mogelijk tot en met woensdag 22 januari 2020. Na sluiting van de winactie zal ik per mail contact opnemen met de winnaar. Vergeet daarom niet om een geldig e-mailadres achter te laten. De winnaar heeft vervolgens 24 uur de tijd om zijn/haar prijs te claimen. Mocht ik geen reactie ontvangen binnen 24 uur dan zal ik een andere winnaar kiezen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Update: Deze winactie is gesloten.

netwerk events reisbloggers evenementen

30 Reacties

 1. Ik kan die visitekaartjes goed gebruiken! Onze website bestaat nu net iets meer dan een jaar en loopt goed, maar dit zou een mooie nieuwe stap zijn

 2. Wat een leuke tips! Ik heb 2 jaar geleden de switch gemaakt van mijn oude domein (een omniblog) naar mijn reisblog die vooral op Scandinavië gericht is. Eerder bezocht ik wel andere events, maar echte reisevents heb ik niet bezocht. Het lijkt me tof dat wel te doen, dus ik zou graag meedoen aan je winactie om een goede start te maken. Ik heb je Facebookpagina een vind-ik-leuk’je gegeven en ga je zeker volgen.

  • Hi Amy, fijn dat je er iets aan hebt en heel leuk dat je meedoet met de winactie. Ik ben wel benieuwd wat voor andere events je eerder bezocht hebt. En bezocht je ze dan voor je reisblog of voor je omniblog? Groetjes, Sherana

  • Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee, ik loop er ondertussen alweer een tijdje mee, altijd leuk om uit te delen aan andere chauffeurs

 3. Mooi en goed ontworpen visitekaartjes zijn zo belangrijk. Je hebt niks aan een dertien in een dozijn kaartje. Je beland op de grote hoop en hoe goed je gesprek ook is geweest, je raakt vergeten.
  Zelf wil ik ook dolgraag mooi ontworpen visitekaartjes. Ik heb gelukkig een grafisch autodidactische man, dus die kan ik dan lekker aan het werk zetten. ☺️ Ik doe dus heel graag mee, want mijn bezoekersaantallen stijgt wel, maar krijg vooral creepy samenwerkingen.
  Ik ben trouwens nog nooit naar een bloggersbeurs geweest, dit staat zeker ook nog op mijn bucketlist.

  • Wat een goede tips! Ik ben vorig jaar toevallig wel op de bijzondere reis en de verre reis beurzen geweest, maar meer voor eigen reisinspiratie dan voor samenwerkingen. Maar wie weet gaat dit straks anders zijn als ik nieuwe visitekaartjes heb leuke actie!

  • Hoi Linda, dat is inderdaad lastig als je vijf dagen per week werkt. Ik werk zelf vier dagen in de week en heb het geluk dat ik mijn vrije dag kan switchen wanneer dat nodig is.

 4. Handige blog, en wat is dat netwerken spannend zeg. Ik ben helemaal nieuw in de reisblog wereld, voelt dan alsof ik nog niet “genoeg” ben om mee te doen. Maar eigenlijk is dat natuurlijk niet waar, en is het heel belangrijk!
  Ik vind je visitekaartjes echt tof. Ik die graag mee met de actie, ik heb geen Insta maar wel FB waar ik je graag op volg 🙂

  • Hai Marcha, fijn om te horen dat je iets aan mijn tips hebt en leuk dat je meedoet. Ik vind het netwerken ook heel spannend hoor. Het is niet mijn sterkste punt maar ik merk wel nu ik het vaker probeer dat het best meevalt. Ik snap ook helemaal wat je bedoelt met dat gevoel soms dat je nog niet meetelt maar dat moet je echt uit je hoofd proberen te zetten. Gewoon met plezier blijven bloggen en dan volgt de rest vanzelf. Ik heb even op je blog gekeken en het ziet er heel fleurig uit. Mooie plekken hebben jullie bezocht en leuke schrijfstijl ook! Heel veel succes verder met je blog en misschien ontmoeten we elkaar ooit op een reisevent. Groetjes, Sherana.

 5. Nooit geweten dat er zoveel events zijn over reizen! Vorig jaar ben ik zelf naar de vakantiebeurs voor bijzondere reizen in de Beurs van Berlage geweest. Erg leuk. Het heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar niet naar Zuid-Amerika gaan, maar naar Indonesië 🙂

  • Hoi Cindy. Bizar hè! Ik verbaas me er ook nog steeds over. Leuk vooruitzicht zeg dat je dit jaar naar Indonesië gaat. Heb je al een route uitgestippeld?

 6. Ik ben zelf niet echt een reisblogger, meer een mamablogger, kookgek en spelletjesfanaat. Maar mooie visitekaartjes zijn inderdaad top als je hoopt een samenwerking te scoren tijdens zo’n leuk event. Ik wens je in 2020 veel mooie events toe!

 7. Mooi artikel! Ik zou de visitekaartjes wel kunnen gebruiken, ben namelijk net afgestudeerd dus dan zou het zeker goed uitkomen!

 8. Toen ik net reisblogger was, ging ik naar bijna alle evenementen, tegenwoordig naar bijna geen enkele. Waarom weet ik eigenlijk niet haha

 9. Wat een handige pagina voor vele reisbloggers! Het lijkt mij best leuk om te kijken wat er zoal wordt aangeboden. Een dagje weg ‘vakantie kijken’ 😉

  • Mystoryoftravelling Antwoorden

   Wat een toffe winactie! En goeie blog met al die reisevenementen opgesomd!! Ik ga later dit jaar (na mijn sabbatical) weer een eigen zaak starten en zou daarvoor de visitekaartjes goed kunnen gebruiken. De afgelopen jaren heb ik als ondernemer gemerkt dat netwerken een van mijn sterke punten is. Ik vind het ook super leuk om te doen; krijg er heel veel energie van! Mocht je iets van tips nodig hebben, kunnen we vast iets voor elkaar betekenen. 🙂

 10. Hoihoi!
  Wat een goede tips! Wij hebben nog geen visitekaartjes maar lijkt ons heel handig. We doen dus graag mee met de winactie.

 11. Wat een leuke tips! Als ik terug ben van mijn reis wil ik zeker eens zo’n event bezoeken! Ennnn voor m’n nieuwe pagina en website zou ik super graag de visitekaartjes winnen! Sinds een aantal maanden ben ik begonnen met Reiswijven, een pagina voor en door Nederlandse reizigsters. Hierbij focussen we op de kleinere accounts zodat zij ook de spotlight krijgen die ze verdienen. Om dit beter te kunnen promoten zou ik de visitekaartjes heel goed kunnen gebruiken!

Schrijf een reactie

Bewaren