Bandra is zonder twijfel het leukste gedeelte van Mumbai. De wijk is hip, modern en heeft een bruisend uitgaansleven. Daarnaast kun je er goed shoppen en vind je er vele gezonde foodspots. In tegenstelling tot het drukke Colaba vond ik Bandra juist heel relaxt. Vooral tegen het einde van de middag wordt het hier heel gezellig. In deze blog vertel ik je over de bezienswaardigheden in het relaxte Bandra.

Sridevi muurschidering in Bandra Mumbai.

Street art spotten bij Chapel Road

Voor de beste street art in Mumbai ga je naar Chapel Road. Zodra je de straat binnen wandelt valt het al snel op dat deze straat vol staat met bijzondere muurschilderingen. Sommige van deze kunstwerken zijn voor de lol geschilderd, andere hebben een diepere betekenis. Zo is de muurschildering die je hier boven ziet een eerbetoon aan een van Bollywood’s beste actrices, Sridevi. Haar plotselinge dood vorig jaar maakte veel indruk. Sridevi was namelijk pas 54 jaar oud. Ter ere van haar 55e verjaardag, een half jaar na haar dood, is deze muurschildering van haar gemaakt.

Shoppen bij Linking Road

Heb je er altijd al een keer bij willen lopen als een echte Bollywood ster? Ga dan naar Linking Road en shop je complete outfit bij elkaar. Deze levendige markt heeft alles van exclusieve kleding tot bijpassende schoenen. Maak je look helemaal af met een paar schitterende sieraden en een mooie tas. Op Linking Road kun je heel goedkoop winkelen, maar je moet wel flink kunnen afdingen.

Band Stand Promenade in Bandra.

Wandelen langs de Band Stand Promenade

Band Stand Promenade is een 1,2 kilometer lange boulevard aan de westkust van Mumbai. Langs de boulevard kom je verschillende  eetkraampjes tegen waar je lekkere snacks kunt kopen. Met name aan het einde van de middag is het gezellig om hier een wandeling te maken en de zonsondergang te bekijken.

Bandstand Promenade Mannat huis van Shah Rukh Khan.

Bekijk de huizen van bekende Bollywood sterren

Veel bekende Bollywood sterren wonen aan de Band Stand Promenade in Bandra. Als je hier langs loopt kun je hun huizen van een afstandje bewonderen en een foto maken voor de gate. Ook ik deed dit uiteraard voor Mannat, de bungalow van mijn all-time favorite “King of Bollywood” Shah Rukh Khan. Helaas mocht ik niet op de koffie maar ik vond het wel heel tof om zo dicht bij zijn woning te staan. Andere bekende Bollywood sterren die een woning aan de Band Stand Promenade hebben zijn onder meer Salman Khan en Rekha.

Relaxen in de Bandra Fort Garden

Bandra Fort Garden is een botanische tuin die direct grenst aan het luxe vijf sterren hotel Taj Lands End. Dit is een fijne plek als je even wilt relaxen en ontsnappen aan de chaos in Mumbai. Behalve bij toeristen is deze romantische spot ook populair bij verliefde studenten die het hier vaak iets té knus maken.

Bandra Worli Sea Link.

Uitzicht op de Bandra Worli Sea Link

Vanuit de Bandra Fort Garden loop je zo tegen de Bandra Fort. Vanaf de Bandra Fort heb je een prachtig uitzicht op de Bandra Worli Sea Link: India’s eerste snelweg dwars door de open zee met acht rijstroken. De brug werd gemaakt om de reistijd tussen Bandra en Worli te verminderen zodat inwoners sneller van en naar hun werk kunnen reizen. Bandra Worli Sea Link is nog vrij nieuw. De bouw begon namelijk in 2000 en sinds 2010 zijn alle acht rijstroken open voor verkeer.

Band Stand Promenade zonsondergang.

Dit waren de bezienswaardigheden in de wijk Bandra in Mumbai. Als je maar een dag de tijd hebt in Mumbai raad ik je aan om ’s ochtends eerst de sloppenwijken van Dharavi te bezoeken en vanaf de middag naar Bandra te gaan. Je hebt dan voldoende tijd voor de bezienswaardigheden en daarna kun je ook nog genieten van het bruisende uitgaansleven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

Bewaren