Kerst in Londen is ge-wel-dig! Al vanaf begin november wordt de stad volledig ondergedompeld in kerstsferen en is het the place to be tijdens de feestmaanden. Ook dit jaar pakt de stad weer groots uit en valt er genoeg te beleven. Vorig jaar bezocht ik Londen voor het eerst tijdens de kerstperiode en het was echt fantastisch! Ik vond het super gezellig, heb mijn ogen uitgekeken en gesmuld van al het heerlijke eten. Eigenlijk zou iedereen wel een keer de kerstsfeer in Londen moeten meemaken. Ben jij van plan om de komende feestdagen in Londen door te brengen? In deze blog geef ik je 7 tips voor een geweldige kerst in Londen.
Attracties Winter Wonderland in Londen.

1. Winter Wonderland

Hyde Park is een van de grootste parken van Londen. Ieder jaar tijdens Winter Wonderland wordt het park omgetoverd tot een gigantische kerstmarkt vol kermisattracties en gezellige eetkraampjes. Ook kun je er schaatsen op Engeland’s grootste openlucht ijsbaan en zijn er diverse kerstshows voor jong en oud. Winter Wonderland is gratis toegankelijk maar voor de attracties en de schaatsbaan betaal je apart. Uiteraard alleen als je hier gebruik van wil maken. Zelf ben ik in geen van de attracties geweest maar ik heb genoten van de gezellige sfeer in Winter Wonderland. Je kunt Winter Wonderland bezoeken van 22 november 2019 tot 5 januari 2020. Iedere dag van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, met uitzondering van 1e kerstdag.

Kerstmarkt Winter Wonderland in Londen.

Schaatsen in Londen.

2. Schaatsen

Tijdens de kerstperiode zijn er verschillende plekken in Londen waar je kunt schaatsen. Zo vind je bijvoorbeeld een schaatsbaan voor de Hampton Court Palace, het Natural History Museum en de Tower of London. Je kunt ook schaatsen op Europa’s enige ijsbaan op het dak genaamd: Skylight. De prijzen verschillen per schaatsbaan maar schaatsen in Londen kan al vanaf £9,90 per persoon.

3. Kerstfilms kijken

Kijk jij ook zo graag kerstfilms? Dan heb ik goed nieuws voor je. Gedurende de kerstperiode zijn er in Londen verschillende pop-up bioscopen waar je kunt wegdromen bij de leukste kerstfilms. Vaak liggen er ook dekentjes en kun je warme chocolademelk kopen. Kaartjes reserveer je het beste alvast online zodat je zeker bent van een plekje. Pop-up bioscopen die ik je van harte kan aanraden zijn Frozen Island en Winter Night Garden.

Straatartiesten die kerstmuziek maken.

4. Meezingen met kerstliedjes

Overal in de stad kom je tijdens de kerstperiode mensen tegen die kerstliedjes zingen of kerstmuziek maken. Ze geven hier vaak hun eigen draai aan en het is leuk om te zien met hoeveel plezier zij dit doen. Nog veel leuker is natuurlijk om gezellig met ze mee te zingen.

Oxford Street versierd met kerstdecoratie.

Kerstshoppen op Oxford Street.

5. Kerstshoppen

Shoppen in Londen doe je uiteraard op de beroemde Oxford Street. Deze straat trekt iedere dag een half miljoen bezoekers en is daarmee de drukste winkelstraat van heel Europa. Je vindt er onder meer internationale modeketens zoals Zara, H&M, Primark & Topshop. Speciaal voor de feestdagen zijn de straten ook nog eens prachtig versierd waardoor het nog aantrekkelijker is om te gaan winkelen. Loop vanaf Oxford Street helemaal door naar Picadilly Circus en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Een must-see zijn ook de twee grootste warenhuizen in Londen, Selfridges en Harrods, vanwege de over the top kerstversiering.

Kerstversiering in warenhuizen in Londen.

Southbank Centre Winter Festival.

6. Kerstmarkten

Jaarlijks vinden er tientallen kerstmarkten plaats in Londen. Waarschijnlijk zul je geen tijd hebben om ze allemaal te bezoeken maar de gezelligste vond ik Southbank Centre Winter Festival. Deze kerstmarkt is gelegen aan de rivier de Theems en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de London Eye. Southbank Centre Winter Festival staat er al en je kunt deze bezoeken tot 5 januari 2020.  Het leukste is om dit te doen wanneer het al donker is zodat je meteen ook de kerstverlichting en de verlichte London Eye kunt bewonderen. Een andere kerstmarkt die je ook zeker niet mag missen is Christmas by the River at London Bridge City. Deze kerstmarkt kijkt uit op de Tower Bridge en is open van 26 november 2019 t/m 5 januari 2020.

Kerstshoppen bij Harrods.

7. Theatervoorstelling

Mocht je nog tijd over hebben dan is een avondje theater ook een goed idee. Er draaien verschillende kerstvoorstellingen in de London Theatre en ook hiervoor boek je het beste je ticket ruim van tevoren online.

Dit waren mijn 7 tips voor een geweldige kerst in Londen. Als laatste wil ik je meegeven om tijdens je trip zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer in Londen. Het openbaar vervoer is de snelste manier om je in Londen te verplaatsen en zo kun je in korte tijd toch een groot deel van de stad zien. Retourtickets naar Londen heb je al vanaf €20 p.p.

Ben jij van plan om de feestdagen dit jaar in Londen door te brengen? Of heb je de kerstsfeer in Londen al eens meegemaakt? 

Tips voor een geweldige Kerst in Londen.

21 Reacties

 1. Londen bezoeken met kerst staat nog altijd op m’n bucket list. We hebben alleen een hele lieve aanhankelijke kat die ik niet in een pension durf te doen en het is dan best lastig om op vakantie te gaan. Maar ik ga hoor, ooit 🙂

 2. Ooooww, wat ziet het er gezellig uit! Superleuke foto’s. Ik ben al een paar keer in Londen geweest, maar nooit met Kerst. Het ziet er gezellig uit. Fijne sfeer ook. Ik ben niet van plan Kerst in Londen te vieren, maar het lijkt mij wel een mooie ervaring.

  Ps: ik al net ook gereageerd, maar mijn reactie was kennelijk niet verstuurd, vandaar dat ik net een “test” had gestuurd.

 3. Wat leuk! Mooie foto’s heb je gemaakt! Voor mij is het 20 jaar (oeff) geleden dat ik rond kerst in Londen ben geweest. Vond het toen al geweldig! Met jouw verhaal, krijg ik zin om weer te gaan.

  • Hoi Samira,

   Dat is alweer een tijdje terug. Ik ben benieuwd hoe kerst in Londen er 20 jaar geleden uitzag. Lijkt het een beetje op wat je op mijn foto’s ziet? Of was het totaal anders? Fijn om te horen dat je door m’n blog weer zin krijgt om met kerst naar Londen te gaan. Ik zeg: hoog tijd om weer eens een tripje te boeken, haha.

   Groetjes,
   Sherana

 4. Ik ben als puber eens in Londen geweest met kerst met mijn ouders en het is me inderdaad bijgebleven als een geweldige ervaring. Het was er zo sprookjesachtig en feestelijk!

  • Hoi Frederique. Wat een leuke herinnering! Ben je nog van plan om een keer terug te gaan rond de kerstdagen? Sprookjesachtig en feestelijk is het in ieder geval nog steeds!

  • Hoi Manon. Londen is inderdaad fantastisch. Rond de kerst zelfs nog iets meer. Wist je dat je voor een paar tientjes al een vliegticket naar Londen kunt boeken?

 5. Wat een goede tips voor kerst in Londen! Ik wil dat heel graag een keer meemaken alleen kan ik helaas niet goed tegen de drukte. Ik ben dan ook bang dat ik het met kerst echt te druk ga vinden.

  • Ik moet wel zeggen dat het rond de kerst echt héél druk is in Londen. Op sommige momentjes werd het mij ook een beetje teveel. Dan dook ik vaak gauw een leuke lunchroom in, haha!

Schrijf een reactie

vier × een =

Bewaren