Terwijl wij Nederlanders ’s avonds vaak nog een zware maaltijd eten, doen ze dat in Barcelona anders. Daar eten ze rond 18.00 uur liever kleinere hapjes oftewel tapas. Oorspronkelijk waren tapas bedoeld als voorafje maar tegenwoordig worden ze ook steeds vaker gegeten als volledige maaltijd. In Barcelona vind je veel tapas restaurants en in deze blog deel ik mijn favoriete spots.
Tapas Rekons Barcelona.

Rekons

Bij Rekons heb ik echt de beste empanadas ooit gegeten! Ik vond ze zo lekker dat ik er op mijn laatste dag nog een paar heb meegenomen voor in het vliegtuig. Behalve de empanadas smaakte ook de patatas bravas yummy! Rekons heeft verschillende soorten tapas op het menu staan en allemaal voor een fijn prijsje. De meeste empanadas kosten maar €2,10 per stuk en zijn rijkelijk gevuld met vlees, vis, groenten of kaas. In de avond kun je gezellig boven zitten en overdag geniet je op het terras heerlijk van het zonnetje. Behalve tapas serveren ze bij Rekons ook belegde broodjes en salades dus je zou hier ook prima kunnen lunchen.

Rekons
Carrer Comte d’Urgell 32
08011 Barcelona

Empanat tapas in Barcelona.

Hapje empanada tapas Barcelona.

Empanat

Wie naar Barcelona gaat, bezoekt natuurlijk La Sagrada Familia. Op ongeveer een kwartiertje lopen van het basiliek vind je een klein tentje genaamd Empanat. Zoals de naam al doet vermoeden verkopen ze ook hier empanadas. De empanadas zijn heerlijk, goedgevuld en kosten maar €2. Binnen kun je niet zitten maar vlak voor de deur zijn er genoeg bankjes waar je empanada kunt opeten.

Empanat
Avenida Gaudi 72
08025 Barcelona Catalonia

Pintxos tapas bij Zodiaco in Barcelona.

Zodiaco

Een andere vorm van tapas die je ook vaak tegenkomt in Barcelona zijn pintxos. Pintxos zijn tapas op een stokje. Vaak is het een stukje stokbrood dat is belegd met stuk vlees, vis, groenten of kaas. Het houten stokje houdt de ingrediënten netjes bij elkaar zodat je het gemakkelijk kunt opeten. De pintxos zien er heel leuk uit en kosten vaak  maar €1 of €2 per stuk. Aan de kleur van het stokje kun zien hoe duur de pintxo is. Het concept werkt als volgt. Je pakt een bordje en legt daarop de pintxos die je wilt eten. Als je klaar bent telt de ober alle stokjes en vervolgens vertelt hij je hoeveel je moet afrekenen.

Carrer de Blai is een straat vol met tentjes waar je goedkope pintxos kunt eten. Nadat ik alle tentjes in de straat was langs gelopen ben ik uiteindelijk gaan eten bij Zodiaco. Ondanks dat het kleine hapjes zijn zat ik wel al snel vol. Voor ongeveer tien pintxos, een witte wijn en een biertje waren wij iets minder dan €20 kwijt.

Zodiaco
Carrer de Blai 39
08004 Barcelona

Eet jij liever één zware maaltijd of liever meerdere kleine gerechtjes?

Pintxos tapas bij Zodiaco in Barcelona.

 

Schrijf een reactie

3 + vijf =