Je hoort mensen vaak zeggen dat een reis naar Zwitserland ontzettend duur is. Geloof mij, daar is geen woord aan gelogen. Sterker nog, Zwitserland is zelfs het duurste vakantieland ter wereld. Helaas is dit gegeven voor veel mensen reden genoeg om het land niet te bezoeken. Zonde, want het is er werkelijk prachtig! Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt besparen in Zwitserland. Zo houd je jouw vakantie leuk én betaalbaar. Benieuwd op welke manieren je geld kunt besparen? In deze blog geef ik je 11 tips.

1. Stippel vooraf je dagen uit

Reis je graag op de bonnevooi, dan kan je bezoek aan Zwitserland je heel duur komen te staan. In Zwitserland doe je er goed aan om vooraf je dagen uit te stippelen. Bepaal van tevoren je route, waar je gaat overnachten en welke plekken je wilt bezoeken. Zo verspil je geen kostbare tijd en weet je zeker dat je niets misloopt.

2. Houd je bezoek aan Zwitserland kort

Hoe langer je in Zwitserland verblijft, hoe duurder uiteraard je reis. Houd je bezoek aan Zwitserland daarom kort en focus je alleen op de plekken die je écht graag wilt zien.

Stromende rivier in Lauterbrunnen, Zwitserland.

3. Geniet van de natuur

De natuur in Zwitserland is betoverend mooi, en tijd doorbrengen in de natuur is helemaal gratis. Ga bijvoorbeeld voor een stevige ochtend hike en sluit af met een picknick langs het water. Of ga op zoek naar de mooiste uitzichtpunten. Je zult je verbazen wat voor moois Zwitserland te bieden heeft. Geniet en kijk vooral je ogen uit. Oh, en vergeet ook zeker je camera niet mee te nemen.

4. Reis met de auto

Reizen met de auto heeft meerdere voordelen. Ten eerste is het meestal goedkoper, zeker als je met meerdere mensen reist. Met de auto ben je flexibel en kun je gaan en staan waar je wilt. Je bent niet gebonden aan tijden, kunt reizen in je eigen tempo en rijdt zo weer weg als een plek tegenvalt.

Landschap Zwitserland

5. Tank voor de grens

Hoewel de brandstofprijzen niet veel hoger liggen in Zwitserland, scheelt het toch om je auto voor de grens vol te tanken. Zwitserland valt namelijk buiten de EU en heeft als munteenheid de Zwitserse frank (CHF). Dat betekent dat als je in Zwitserland geld opneemt, je extra kosten betaalt zoals een wisselkoersopslag en transactiekosten.

6. Pin in één keer een groot bedrag

Zoals gezegd betaal je in Zwitserland per transactie extra kosten. Neem daarom in één keer een groot bedrag op in plaats van meerdere kleine bedragen te pinnen. Door het aantal pintransacties in Zwitserland te beperken, voorkom je dat je steeds extra kosten betaalt. Kies als je geld opneemt in Zwitserland altijd voor de optie ‘withdrawal without conversion’. Dit houdt in dat je de wisselkoers laat bepalen door je eigen bank. Deze optie is altijd gunstiger voor jou als rekeninghouder en scheelt tot wel 10%!

7. Plan niet te veel excursies in

Excursies zijn een van de grootste kostenposten tijdens je vakantie in Zwitserland. De gemiddelde entreeprijs voor een excursie ligt boven de €100. Zoek daarom van tevoren uit welke excursies voor jou echt de moeite waard zijn.

Kabelbaan Schilthorn

8. Overweeg een Swiss Travel Pass

Boek je toch liever meerdere excursies, dan ben je met een Swiss Travel Pass soms goedkoper uit. Zo krijg je gratis toegang tot meer dan 500 musea, korting op diverse attracties en bespaar je 50% op kabelbaanritjes naar de Zwitserse bergtoppen. Daarnaast reis je met de Swiss Travel Pass gratis met de trein, bus en boot door Zwitserland. Je hoeft hiervoor geen losse tickets te kopen, gewoon instappen en gaan. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare tijd.

9. Sla houdbare boodschappen thuis in

Zelfs bij goedkopere supermarkten, zoals Aldi, betaal je in Zwitserland fors meer aan boodschappen. Zo is je boodschappenkarretje in Zwitserland ruim 70% duurder dan in Nederland! Wees geen dief van je eigen portemonnee en sla je houdbare boodschappen alvast zoveel mogelijk thuis in.

10. Vermijd uit eten gaan

Geschrokken van de supermarktprijzen in Zwitserland? Uit eten gaan is pas prijzig! Reken op minstens het dubbele van wat je in Nederland gewend bent. Voor een simpel hoofdgerecht en een frisdrank betaal je in Zwitserland ongeveer €35.

Verblijf in een appartement - Geld besparen Zwitserland

11. Verblijf in een appartement

De laatste tip die ik voor je heb om geld te besparen in Zwitserland, is om te kiezen voor een appartement in plaats van voor een hotel. Niet alleen liggen de prijzen per nacht voor een appartement meestal lager, ook kun je zelf je maaltijden bereiden. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bespaar je hiermee flink wat Zwitserse franken. Ben je van plan om de Jungfrauregio in Zwitserland te gaan bezoeken? Dan raad ik je dit appartement in Interlaken van harte aan!

Welk van de bovenstaande tips ga jij gebruiken om geld te besparen in Zwitserland?

Geld besparen in Zwitserland

Schrijf een reactie

3 × 4 =

Bewaren